0343 - 53 24 05

Stoppen met roken met Dokter De Jong

Jij kunt het ook!

Je hebt het echt besloten….. je gaat stoppen!

Niet voor even, maar voor altijd!

Na je allerlaatste sigaret, zal je lichaam zich stap voor stap gaan herstellen. Je merkt dat je conditie vooruit gaat en dat je meer energie krijgt. Ook zie je er al snel een stuk gezonder uit en begin je weer  beter te ruiken en te proeven. Je kunt vrijer ademen en het sporten gaat je veel makkelijker af dan voorheen. Je longweefsel herstelt zich! En uiteindelijk voel je jezelf zowel lichamelijk als geestelijk een stuk fitter ten opzichte van de tijd dat je rookte.

Waarom is stoppen met roken zo’n uitdaging?

In je hoofd zitten zogenaamde nicotinereceptoren die steeds om nicotine blijven vragen. Een uur nadat je een sigaret hebt gerookt, is de hoeveelheid nicotine in je bloed ongeveer gehalveerd. Dát is het moment waarop de receptoren actief worden en je stimuleren om weer een sigaret op te steken. Zo’n zeven seconden na het eerste trekje heeft de nicotine je hersenen bereikt en beginnen de receptoren langzaam te kalmeren. Neem je geen sigaret, dan kunnen de receptoren zich als beesten gedragen en ontwenningsverschijnselen zoals een sterk verlangen naar een sigaret veroorzaken. Dat leidt vaak tot ontwenningsklachten als onrust, irritaties, slapeloosheid en depressiviteit. Juist dan komt het er op aan om het verlangen naar een sigaret te weerstaan. 

ONDERSCHAT OOK DE GEESTELIJKE VERSLAVING NIET. 

Voor veel rokers is een sigaret een dankbare houvast om zichzelf een houding te geven. Ook blijkt het een prettige ontsnappingsmogelijkheid in moeilijke situaties. Door een rookpauze in te lassen, kun je even je aandacht verleggen en lijken lastige problemen niet te bestaan. Nogal wat liefhebbers kunnen bij een kopje koffie, een borrel of bijvoorbeeld na een maaltijd gewoonweg niet zónder sigaret. Zelfs als je eenmaal hebt besloten om met roken te stoppen, kan het lastig zijn om op die momenten de verleiding te weerstaan. Deze geestelijke verslaving blijkt in de praktijk vaak nog moeilijker te overwinnen dan de lichamelijke verslaving. 

Zodra je een positieve gewoonte wil toevoegen die je gezondheid bevordert, ga je van een fixed mind box naar een growing mind box. Neem bijvoorbeeld het willen stoppen met roken. Dit patroon doorbreek je pas met bewustwording vanuit rust. Dan pas kan er een diepe overtuiging ontstaan dat je deze slechte gewoonte echt wil stoppen. Enkel op wilskracht red je het niet. Wilskracht komt uit een ander deel van de hersenen en is heel zwaar om vol te houden na een paar dagen’.

Een mooie anekdote van een Japanse Zen meester om dit te illustreren: Tijdens een theeceremonie schenkt een Westerse professor die ‘Zen’ wil leren zijn theekopje vol. Binnen de kortste keren overstroomt zijn kopje. De Zen meester vertelt hem dat hij het kopje eerst leeg gegooid moet worden voordat hij het weer kan vullen en iets nieuws kan leren. Zijn hoofd zat simpelweg te vol met gedachten om Zen te kunnen leren’.

Om rust te ervaren in je hoofd en lichaam, zoek ik eerst uit welke klachten je op dit moment onrust geven. En maak een  acupunctuurschema helemaal gericht op jouw situatie.

Daarom ga ik je helpen!

Stoppen met Roken in twee behandelingen voor € 250

Wat gaan we doen?

Allereerst onderzoek ik je via de VRT techniek om te zien hoe de status van je lichaam en geest is.  Zijn er blokkades of klachten waardoor je behoefte hebt aan roken. Ik meet wat ik moet toevoegen aan het antirook acupunctuurschema om je lichaam sterker te maken, je te ontspannen en hoe ik je lichaam kan helpen om eventuele achterliggende klachten of oorzaken op te lossen.

Vervolgens  beginnen we met de antirook-acupunctuur-behandeling die ik 10 dagen later nog eens herhaal.

En waarom gaat dit wel werken?

  • Omdat je gemotiveerd wordt, en je hoeft het niet alleen te doen.
  • Omdat door het vooronderzoek en de extra aanvulling op de behandeling die daaruit  komt je verzwakkingen verminderen waardoor de behoefte om te roken steeds minder groot wordt.
  • Acupunctuur helpt de behoefte aan nicotine te verminderen en je te ontspannen.
  • Acupunctuur is bij uitstek geschikt is om vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, waardoor volhouden gemakkelijker wordt.
  • Een behandeling met acupunctuur kan de longenergie en zelfs de wilskracht versterken.
  •  Je vitaliteit keert meestal snel terug en je voelt je energieker dan ooit.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!