0343 - 53 24 05

Behandelmethodes

Bijna alle medicatie die je via Dokter de Jong voorgeschreven krijgt is op basis van kruiden. Soms krijg je als advies om extra vitaminen te slikken en als het echt nodig is ook allopatische middelen die je bij de apotheek haalt. De samenstelling van de kruiden in de Flexmiddelen en Energiemiddelen zijn ontwikkeld door dokter de Jong. Zie bijsluiters voor aanvullende informatie.

Soms kiest Dokter de Jong ervoor je te behandelen met acupunctuur. De werking berust op het volgende: in ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Deze twee tegengestelde krachten, lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Die onzichtbare banen noemen we meridianen en horen elk bij een orgaan. Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Ben je niet ‘gezond’, dan kan Dokter de Jong met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren.

Dokter de Jong gebruikt klassieke Chinese acupunctuur en de Auriculo-therapie of oor-acupunctuur om je te behandelen bij bepaalde klachten en bij pijn.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!