0343 - 53 24 05

Recensies

Wat een geluk dat ik bij jullie terecht ben gekomen.

Toen ik 5 maanden geleden bij jullie kwam voelde ik me intens moe, was ik veel ziek, lag ik veel in bed en functioneerde ik slecht, was ik labiel, en had ik algehele malaise. Van gezonde levenslustige vrouw was ik veranderd in somber mens die zich slepend de dag en de week door worstelde. De specialisten diagnostiseerde AIH/PBC en spraken over „ziek zijn, progressief ziektebeeld, gevorderde cirrose, langdurig gebruik van prednison en op termijn levertransplantatie”. Ik zag, zoals je kunt voorstellen, mijn toekomst niet heel vrolijk in. Ik maakte me zorgen over mijn lijf, mijn bedrijf, mijn partner en ik maakte me vooral heel veel zorgen over mijn kinderen die een moeder hadden die zich vooral ziek voelde en die geen energie had en die wellicht ook niet heel oud zou worden. Nu, na 5 bezoeken bij jullie, is dit hele doemscenario compleet omgeslagen. Ik wist niet dat dit kon. Door de behandeling bij jullie voel ik me weer energiek, gezond, gebalanceerd, vrij van angst en vol ideeën en zin in het leven. Ik heb een nieuwe perspectief en mijn toekomst is weer vol met wensen, ideeën en doelen. Ik ben jullie heel dankbaar hiervoor. Wat een bijzonder geschenk hebben jullie mij en mijn gezin teruggeven.
Ellen van Klaveren

Een menselijk warm contact

Dorine Bijl komt al twintig jaar voor advies bij dokter de Jong. “Het eerste bezoek was toen alles in mijn leven zich opstapelde. Ik verpleegde mijn vader, er overleden mensen in mijn directe omgeving, mijn kinderen gingen op eigen benen staan en er waren problemen op mijn werk. Gevolg was dat alles in mijn lichaam ging rammelen. De internist zei dat ik uitgeput was. Een behandeling had hij niet. Ik moest uitrusten en wachten tot ik weer bijgetrokken was.” Dorine kon zich daar niet bij neerleggen en belandde via vrienden bij dokter de Jong. “Die gaf me een aantal stevige adviezen, waardoor ik veel meer vertrouwen in mijn eigen lichaam en ook in mijn eigen geneeskracht kreeg.” Dat de Jong ook arts is geeft Dorine een gevoel van veiligheid. “Bovendien is het mooie van de Jong dat hij precies zegt wat hij ziet en vindt. Dat is soms best confronterend, maar zijn pittige uitspraken geven mij wel rust en vertrouwen. Het gezegde: zachte heelmeesters maken stinkende wonden, is er niet voor niets,” vindt Dorine. Inmiddels heeft Dorine het gevoel dat Wil de Jong haar door en door kent. ,,Ik ben nog van de generatie ja dokter, nee dokter. Bij Wil de Jong voel ik een warm menselijk contact. Dat komt waarschijnlijk ook omdat hij de tijd en aandacht voor mij heeft. Onlangs belde hij me zelf op, omdat ik mijn enkel had gebroken. Hij stuurde mij een apparaatje met een electromagneet, waardoor mijn been door het gips heen lekker warm werd. Ik vind het best heel bijzonder dat hij mij uit zichzelf belt. Bij hem voel ik me altijd gezien.”

De spijker op de kop

De doktoren waren nog niet uitgedokterd, maar Thea Verhoef was dat wel. Ze kampte al tijden met een plek op haar been, dat geregeld opgezet en dik werd. “Toen ik de plek net ontdekt had, ben ik gelijk naar de huisarts gegaan en vervolgens in het ziekenhuis terecht gekomen. Al vrij snel kreeg ik daar een MRI scan. De specialist dacht aan kanker. Gelukkig was dat niet het geval. Na verscheidene onderzoeken en geen aanwijsbare oorzaak heb ik besloten geen verder onderzoek meer te laten doen. Ik was verworden tot een medisch interessant geval en was nog meer behandelingen en ziekenhuizen beu. Toen ik ook nog malaria medicijnen voorgeschreven kreeg, bedacht ik me dat dit middel erger was dan de kwaal.’’ Via vrienden kwam Thea terecht bij de Praktijk Geneeskunde. “De plek zit er nog steeds, maar ik kan wel voorkomen dat ik weer een dik been krijg en nauwelijks meer kan lopen. Met medicijnen en inzicht in mijn lichamelijke en geestelijke weerstand heeft de Jong mij goed geholpen.” Ook voor een burn out bezocht Thea Wil de Jong. “Mijn specialist vertelde me toentertijd dat het zeker een half jaar tot een jaar zou duren voordat ik weer bovenjan zou zijn. Ik ben toen naar de Jong gegaan.” Met zijn medicijnen en advies voelde Thea zich na vier maanden weer energiek. “De Jong slaat voor mij de spijker op zijn kop. Ik vind het prettig dat hij precies zegt waar het op staat. Voor mij werkt dat goed. Ik doorloop altijd eerst het reguliere circuit en ga naar Wil de Jong voor ondersteuning. Hij is iemand die heel anders naar de mens kijkt.”

Ik kan er weer tegenaan

Roelie Ederveen tobde ontzettend met haar gezondheid. Van de medicijnen die ze kreeg voorgeschreven voor haar artrose, peesontsteking en de pijn aan haar twee knieprotheses, werd ze alleen maar zieker. “Ik kreeg er een maagzweer, huiduitslag en geïrriteerde slijmvliezen van. Maar het ergste was dat ik van de medicijnen ook in de war raakte en paniekaanvallen kreeg.” Haar internist bevestigde haar intolerantie voor medicijnen, maar daarmee was haar gezondheidsprobleem niet opgelost. “Op een gegeven moment was ik wanhopig. Ik wist echt niet hoe het verder moest.” Als een geluk bij een ongeluk kreeg ze te horen van dokter Wil de Jong. De nuchtere Roelie liet zich bij de Driebergse arts doormeten en kreeg van hem te horen dat haar energie nog maar dertig procent was van wat het moest zijn, en ook dat haar organen op minder dan de halve kracht werkten. Roelie: “Ik wist dat dokter de Jong mijn knieën niet heel kon maken, want wat kapot is, is kapot. Helemaal genezen zal ik dus nooit. Maar wel is de pijn van mijn artrose een stuk dragelijker geworden door zijn behandeling. Ook heb ik inmiddels al mijn medicijnen ingeleverd en slik nu alleen nog bloeddrukverlagende pillen en druppels die door de Jong zijn voorgeschreven. Omdat ik gewone medicijnen niet kan verdragen, is de werkwijze van Wil de Jong voor mij een geweldige uitkomst. Helemaal pijnvrij zal ik nooit meer worden, maar ik kan er nu ’s ochtends wel weer tegenaan en leuke dingen doen met mijn kleinkinderen.”

Ik zou naar niemand anders toe willen

Andy Rijnbende is een bezige bij. Met haar 71 jaar werkt ze nog steeds veertig tot zestig uur per week. Al 25 jaar bezoekt ze dokter Wil de Jong. “Ik vaar blind op hem, vertelt Andy, die de Jong ook bezoekt als ze geen directe klachten heeft. “Ik ga in ieder geval elk jaar voor een algehele check up.”Andy is een astma mens en heeft ook last van allergieën. De allergoloog gaf haar ooit bladzijden vol voedingsstoffen waar ze niet tegen kan. “Maar hij stelde alleen de diagnose en zocht niet naar de oorzaak. Ik wil de bron van de klacht weten. Met de holistische benadering van dokter de Jong kan ik wel uit de voeten. Alleen als het echt moet schrijft hij chemische medicijnen voor als penicilline en prednison. Dat past bij mij. Ik slik namelijk niet preventief, maar alleen op het moment dat het daadwerkelijk nodig is.” Andy weet ook dat ze soms te hard van stapel loopt met al haar bezigheden. “Wil de Jong zorgt er dan voor dat ik pas op plaats maak. Trek je even terug, zegt hij dan. En dat volg ik ook op.” Andy kwam meer dan twintig jaar geleden bij de Jong terecht met haar zoon. “Hij had een hersentumor. Met een kind dat levensbedreigend ziek is pak je alles aan. We wisten dat er niks meer aan te doen was, maar dokter de Jong was er altijd met daad en raad en omringde ons met zorgzaamheid. Ik zou echt naar niemand anders toe willen.”

Ik ben me veel bewuster van mijn lichaam geworden

Benauwdheid en vermoeidheid regeerden Christel Bloemzaads dagelijks leven. Met een stijf en pijnlijk lichaam belandde ze uiteindelijk bij de reumatoloog. Die stelde reuma vast bij Christel. “Maar de batterij aan medicijnen hielp niet. De klachten bleven aanhouden.” Toen ze ook nog met een verhoogde dosis prednison vervelende bijwerkingen kreeg besloot ze een bezoek te brengen aan dokter de Jong. “Baat het niet dan schaadt het niet, dacht ik,” vertelt Christel, die door goede ervaringen van familieleden terecht kwam bij de Praktijk Geneeskunde in Driebergen. Voor Christel was het consult bij de Jong een bijzondere ervaring. “Sowieso zijn methode van het doormeten van het lichaam is een belevenis op zich. Maar ook wist hij mij feilloos en nauwkeurig te vertellen wat ik in het verleden allemaal had gehad en meegemaakt op medisch vlak.” De pijnklachten in haar lichaam was Christel na een bezoek aan de Jong in vier à vijf weken kwijt. “Er was helemaal geen sprake van reuma! Door het hoog ademhalen had ik volgens Wil de Jong een tekort aan zuurstof naar mijn spieren. Dat veroorzaakte de pijn. Met phytotherapeutische druppels en het advies om een sport als tennis of badminton te kiezen, waarbij je je armen opent en dus je borstkas wijder maakt, voelde ik me al snel stukken beter. Door dokter de Jong ben ik ook gaan nadenken hoe ik in het leven sta en hoe ik leef, daardoor ben ik een stuk bewuster geworden van mijn lichaam. Nog steeds let ik bij vermoeidheid op mijn ademhaling. Daardoor kan ik zonder chemische medicijnen mijn lichaam nu op een natuurlijke manier in balans krijgen.”

Hij is weer gewoon zoals andere kinderen

Mieke de Jager ging voor het eerst naar dokter de Jong voor haar zoontje Tom. “Tom was zes jaar toen er bij hem het syndroom van Gilles de la Tourette werd geconstateerd, een neuronpsychiatrische aandoening die gekenmerkt wordt door motorische en vocale tics,” vertelt moeder Mieke. “De enige oplossing die de reguliere geneeskunde voorhanden had waren zware medicijnen in de vorm van anti psychotica en het volgen van therapie, maar daar vond ik Tom veel te jong voor.” Ook het telkens bezoeken van de huisarts en psycholoog vond Mieke een te grote belasting voor haar zoontje. Mieke: “Ik had goede verhalen gehoord van kennissen en vrienden over de Praktijk Geneeskunde. En ook een collega was al vrij snel na een bezoek aan de Jong klachtenvrij.” Door middel van een meting stelde Wil de Jong een verstoring in Toms lichaam vast. “We kregen druppels mee en dat sloeg vrij snel aan. Na enkele dagen was Tom al rustiger. Hij was weer gewoon zoals andere kinderen.” De methode die Wil de Jong hanteert vindt Mieke prettig. ,,Zijn sterke kant is dat hij ruim de tijd neemt en doorvraagt. Bij de huisarts sta je al na tien minuten buiten.” Discussies over de behandelmethode van Wil de Jong gaat Mieke niet uit de weg. ,,Maar als het alternatief het slikken van anti psychotica is, dan weet ik het wel, dan ga ik liever naar de Jong toe,” aldus Mieke, die ook zelf baat heeft gehad bij een behandeling in de Praktijk Geneeskunde in Driebergen. Ze had last van eczeem, maar ging met een andere diagnose de deur uit. “Het was volgens de dokter vooral moeheid die me de das omdeed, en hij had gelijk!” Met het gebruik van voorgeschreven druppels merkte Mieke dat ze meer energie kreeg. “Ineens kon ik weer bergen verzetten.”

Het is haast een wonder

Saskia Niland kwam jaren geleden ongelukkig ten val met haar fiets. Het was glad en ze maakte een flinke klap op het wegdek. Resultaat was een knie die continu pijn deed. Doordat ze anders ging lopen kwamen daar na verloop van tijd ook heup- en rugklachten bij. Zelfs na drie operaties bleef de pijn haar leven beheersen. “Enige optie volgens mijn orthopeed was het breken van mijn bovenbeen om zo weer een natuurlijke loop te krijgen. Maar dat ging me te ver.” Na meer dan tien jaar huisarts, fysiotherapeut en orthopeed te hebben bezocht en ook nog verscheidene bezoeken aan een acupuncturist, homeopaat en iriscopist te hebben gebracht, kwam Saskia via een collega terecht bij dokter de Jong. “Verwachtingen had ik eigenlijk niet meer, maar ik was wel heel nieuwsgierig naar zijn behandelmethode. Na vijf behandelingen was ik bijna pijnvrij en kon ik ook mijn zolen van de podotherapeut in de kast leggen!” Saskia kreeg van Wil de Jong te horen dat er zenuwen in haar lies bekneld waren geraakt, waardoor haar lichaam van teen tot rug verkrampt was. Met druppels en tabletten en het advies om meer te wandelen en bewegen overwon Saskia haar pijn in twee maanden tijd. “Eigenlijk kan ik het nu nog niet begrijpen. Het is haast een wonder! Ik ben blij dat ik dokter de Jong ken en ga ook met mijn twee dochters met alle vertrouwen naar hem toe. In de reguliere geneeskunde is er alleen sprake van symptoombestrijding. Wil de Jong ziet lichaam en geest als een geheel. Maar het allerbelangrijkste vind ik nog dat hij me serieus neemt.”

Ik doe alles weer

Nico Buijs werd geopereerd aan zijn bijholten, maar bleef kwakkelen. Hij kreeg de ene penicillinekuur na de andere, maar hij blééf lusteloos en moe. Zó moe dat hij een jaar lang nog maar halve dagen kon werken. “Totaal afgebrand” kwam de vierentwintigjarige Nico bij Wil de Jong. “Dokter de Jong stelde vast dat mijn bronchiën waren ontstoken en dat mijn longen maar op halve kracht functioneerden. Ik kreeg medicijnen en hij adviseerde me met klem te gaan hardlopen. Het lukte eerst niet, maar uiteindelijk liep ik daar, met hoofdpijn. En het werd elke dag beter. Nu doe ik alles weer! De KNO-artsen keken alleen maar naar het slijm in mijn bijholtes. Dokter de Jong kijkt niet alleen naar het slijm, hij kijkt ook naar waar het vandaan komt. Hij stelt een hele brede diagnose. Nu, na anderhalve maand loop ik de vijf kilometer in een goede tijd!”

Eindelijk zwanger

Jeanine Breesloot was al acht jaar ongewild kinderloos. Zij was met haar tweede IVF-behandeling bezig toen ze bij Wil de Jong aanklopte. “Mijn man en ik mankeerden niks volgens de specialisten, wij behoorden tot de onbegrepen onvruchtbaren. Maar Wil de Jong stelde meteen de eerste keer de diagnose: ontstoken hypofyse. Hij zei dat ik nog wel acht jaar door kon gaan met pogingen, maar dat het zo niet zou lukken. Die hypofyse zou er ook de oorzaak van zijn dat ik me altijd zo opgejaagd voelde. Hij gaf me een drankje en enkele pillen op kruidenbasis, maar hij wist niet of het nog op tijd zou zijn om de IVF te laten slagen. Hij verzekerde me dat het anders ook wel op een natuurlijke manier ging lukken als ik hem twee of drie maanden de tijd gaf. Na drie dagen voelde ik me al véél beter. Mijn bloeddruk, die altijd te hoog was, was gedaald, ik voelde me rustig en minder gehaast. De IVF ging door en ik had embryo’s van uitstekende kwaliteit. Ik ben nu vijftien weken zwanger!”

Efficiënt behandeling eczeem

Mijn dochtertje Stephanie van drie had eczeem en de behandeling bij een klassiek homeopaat leverde geen resultaat op. Ik ging naar dokter de Jong vanwege zijn VRT-test en omdat hij kinesiologie gebruikt in combinatie met natuurgeneeskunde. Hij stelde een verstoring in haar lichaam vast en ze kreeg medicijnen. Na twee weken was het eczeem grotendeels weg. Daarbij kwam dat mijn dochter ook meteen minder hyperactief was en (al na drie dagen) niet meer in haar onderbroek druppelde (daar had ze ook last van). Zijn aanpak was efficiënt en had snel resultaat. We zijn er twee keer geweest en de klachten zijn grotendeels opgelost.

Met kloppend hart hebben we het advies opgevolgd

Toen de tienjarige Jeroen van Buiten bij Wil de Jong kwam had hij last van zware benauwdheid. Al vanaf zijn geboorte had hij een allergie en een nare hoest en vanaf zijn vierde inhaleerde hij dagelijks Ventolin en Fixotide. Voor zijn benauwdheid schreef de huisarts antibiotica voor, de dosis Ventolin werd verhoogd naar vier keer per dag en de Flixotide werd opgeschroefd tot twee maal de maximum toegestane waarde. Omdat alles zonder resultaat bleef besloten zijn ouders met hem naar Wil de Jong te gaan. “Die stelde in zijn diagnose dat Jeroens longen prima waren, dat het probleem in zijn darmen zat. Hij adviseerde te stoppen met de inhalatiemiddelen en schreef een schüsslerzout voor”, vertelt de moeder van Jeroen. “Met kloppend hart hebben wij het advies opgevolgd. Mijn zoon had zes jaar niet zonder puffen gekund. Pufte hij een keer niet, dan werd hij erg benauwd en nu moest dat in één week afgebouwd zijn! ’s Nachts gingen we de eerste dagen steeds bij hem kijken, maar er gebeurde niets. En tot op heden gebruikt hij geen medicijnen meer. Hij moest nog één keer terugkomen voor controle en toen was alles goed.”

Ik heb nu een heel ander kind!

Sterre is twee jaar oud en had als baby al diverse klachten: benauwdheid, bronchitis, voedselallergie en eczeem. En al anderhalf jaar lang werd zij wel zes keer per nacht wakker van de buikkrampen. “In augustus vorig jaar ging het ineens heel slecht met haar. Ze at bijna niks, ze viel steeds om en ze bleek zware bloedarmoede te hebben. Mensen schrokken er vaak van hoe ze er uit zag. Het leek wel of ze leukemie had,” vertelt Janine Jansen, de moeder van Sterre. “De kinderarts dacht in eerste instantie dat ze coeliakie had, een levenslange glutenintolerantie met groeistoornissen. Maar een dunne darmbiopsie gaf gelukkig een negatief resultaat. De kinderarts stelde dat Sterre zowel inhalatie- als voedselallergieën had. Ze kreeg een hormonenmiddel dat ze twee keer per dag moest inhaleren en een heel streng dieet. Sterre at alleen nog maar speciale dieetproducten en dronk melk van de apotheek. Alles was koemelkvrij, lactosevrij, glutenvrij en hypoallergeen. Na vier maanden was haar toestand stabiel, maar haar weerstand was nog steeds heel slecht. Dat was het moment dat we naar dokter de Jong gingen. Hij stelde dat Sterre een ontsteking in haar darmen had waardoor ze bepaalde voeding slecht verdroeg. Hij gaf er druppels voor en het was binnen twee weken over! Ze slaapt nu de hele nacht door en ze eet alles weer, zelfs pizza. Ze heeft nog steeds wel wat klachten, maar niet in vergelijking. Haar weerstand is enorm verbeterd. Het is ongelofelijk. Ze wordt een beetje bol en heeft weer roze wangen. Ik heb nu een heel ander kind! Dokter de Jong kijkt naar de mens als geheel, niet alleen stukjes daarvan. Ook de kinderarts vond het resultaat erg verrassend en Sterre is inmiddels officieel ‘ontslagen’!”

A.L.S.

Trees van Putten:

“Mij dochter heeft vijf jaar geleden de ziekte van Pfeiffer gehad, maar ze blééf moe. De KNO arts kon er niks mee. Wil de Jong ontdekte allerlei restontstekingen in haar lichaam. Met zijn behandeling was ze er binnen vier maanden vanaf. Dat gaf vertrouwen.”

“Ik heb zelf A.L.S. De vooruitzichten zijn slecht: 90% van de patiënten overlijdt binnen drie jaar. De neurologen konden niks meer doen, hooguit middelen geven waarmee je leven met drie maanden kan worden verlengd. Ik ben meteen op zoek gegaan in het alternatieve circuit en uiteindelijk, na een orthomoleculair arts, oosterse massage en een Tibetaans genezer ben ik bij Wil de Jong terecht gekomen. En hij kan mij helpen.”

“Zijn idee is dat het lichaam gevolgen van de ontwikkelingen van je leven in zich heeft, zoals vallen, breken, overspanning, verwaarloosde griep. Dat geeft allemaal reacties in je lichaam. Door er niet voldoende aandacht aan te besteden krijg je klachten. Je gaat weer door en dan bouw je wéér wat op.
Hij ontmantelt wat je hebt opgebouwd in al die jaren. Ik voel me nu veel beter, ik loop beter, de arm is iets beter. Het gaat niet achteruit. Wil de Jong helpt de bijverschijnselen weghalen. Hij ziet het lichaam als geheel, zijn aanpak is holistisch. Ik heb ongelofelijk veel vertrouwen in hem. Want hij wéét dingen. Bijvoorbeeld dat je twaalf jaar geleden iets gehad hebt. Dan ga je terugdenken en dan blijkt hij het nauwkeurig te hebben gezien. Hij lijkt wel helderziend, maar hij blijft wel reëel, hij wordt niet spiritueel. Hij heeft mij weer levensperspectief gegeven.”

Methode van dokter de Jong is een uitvinding van de bovenste plank!

Mevrouw Slot komt uit een familie die met een wijde boog om artsen heenloopt. Een doe-het-zelvergeslacht van generatie op generatie. Toch bezocht ze dokter de Jong voor haar kaakklachten, spierklachten en peesklachten. “Ik verwachtte eigenlijk veel van het consult”, aldus mevrouw Slot, “vooral de snelle diagnostiek sprak mij aan! Nu ik een aantal keren de praktijk heb bezocht ben ik van mening dat de Decodertest en het analytisch vermogen van dokter de Jong een unieke combinatie is. Ik kreeg een behandeling met phytotherapie en dat gaf direct verlichting, binnen korte tijd een afnemende pijn en uiteindelijk het verdwijnen van de pijn. Ik vind de methode van dokter de Jong zeer doelgericht, efficiënt en uniek. Hij heeft bijvoorbeeld geen onzeker wachttijden, geen geloop van de een naar de andere specialist, en is daardoor kostenbesparend. En als het nodig is verwijst hij ook door, dat hoorde ik van een bevriend echtpaar dat hem ook heeft bezocht. ”

Pas later schatte ik de diagnose van dokter de Jong op waarde

Henk Korte liep al enige tijd rond met ernstige klachten van zwakte en vermoeidheid, diabetes, ontreddering en was arbeidsongeschikt. “Ik was inmiddels bij de internist, diabetoloog, en diverse natuurartsen- en therapeuten langs geweest, vanwege mijn jarenlange klachten,” vertelt Henk. “Ik probeer klachten altijd vanuit een natuurlijke aanpak te bekijken en was getipt dat dokter de Jong een zeer goede aanpak- en meetmethode hanteert. Ik was erg hoopvol gestemd voordat ik naar hem toe ging. Tot mijn verbazing kwam dokter de Jong met een hele andere oorzaak van mijn klachten dan ik tot dan toe had gehoord. Ik werd behandeld met kruidenmedicatie. Ik zou de methode van dokter de Jong willen omschrijven als een unieke methode die gericht is op de mens als geheel en niet louter op de ziektesymptomen. Het zoeken van achtergronden en het beschouwen van de mensen vind ik de sterke kant van de methode van dokter de Jong. Hij benaderde mijn klachten in eerste instantie ook vanuit een psychologische hoek, waar ik me toen niet in herkende. Later is mij gebleken dat juist daar mijn klachten mee te maken hadden. Nadat ik in andere therapieën deze emotionele kant van mijzelf aanzienlijk heb kunnen verbeteren, ga ik het laatste half jaar sterk vooruit. Ik geloof in de aanpak van deze praktijk.”

Ik voelde me snel weer stukken beter!

Marjon de Jong voelde zich moe, lusteloos en had geen energie. Ze was nog niet bij andere artsen langs geweest maar kreeg van een vriendin het adres van dokter de Jong. “Ik ga niet vaak naar een dokter.’ aldus Marjon, ” en verwachtte eigenlijk niet veel van dit bezoek. Maar ik herkende me direct in de diagnose van dokter de Jong, kreeg medicijnen mee en ik ging ervoor! Ik voelde me na het innemen van de medicatie al snel stukken beter!! Dokter de Jong leert je goed te luisteren naar je lichaam. Zijn medicatie op natuurlijke basis werkt snel en doelmatig, waardoor de oorzaak van het probleem aan wordt gepakt. Ik zie geen echte nadelen aan zijn methode, maar moet me wel soms overgeven aan handelingen die ik nog niet echt begrijp, zoals het meten. Als ik nu met een klacht naar dokter de Jong ga heb ik het vertrouwen dat de medicatie vrijwel altijd direct aanslaat.”

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!