0343 - 53 24 05

6 Tips bij hooikoorts

 

Onze luchtwegen beginnen bij de neus met diens bijholtes, gaan via de neus/keel holte naar je keel. En vervolgens naar de bronchi om zo te komen bij je longblaasjes.
Verwarming van de buitenlucht en het stofvrij maken van die lucht vindt plaats in de neus en de bijholtes en hier ontstaat dan ook de eerste reactie bij een teveel aan stofdeeltjes in de lucht. Die stofdeeltjes kunnen gewoon fijnstof uit de stad zijn, eiwitdeeltjes van bijvoorbeeld dierenharen, of de deeltjes van pollen. Om die deeltjes aan te kunnen pakken maakt je lichaam snel veel slijm aan. Hierdoor kunnen je ogen gaan tranen, gaat je neus lopen en trekt je keel samen.
Je luchtwegen reageren gevoelig/allergisch, eigenlijk reageren je afweercellen, en in het begin is dat met vloeibaar wit vocht. Zie je dat naar groen vocht opschuiven dan is er een bacteriële infectie bijgekomen. Je lichaam „onthoudt” als het ware zo’n reactie en elk volgend jaar zie je dat die reactie toeneemt. Je hebt nu dus hooikoorts.

 

6 Tips bij hooikoorts
1.Zorg dat je neus en bijholtes goed doorgankelijk zijn. Gebruik neuscrème van Weleda of Ayurvedische neusolie in en onder je neus.
2.Stoom regelmatig.
3.Leg een vochtig washandje op je ogen en wrijf er niet in
4.Draag een zonnebril als je naar buiten gaat
5.Zorg dat je tanden en kiezen geen metalen bevatten die op elkaar in kunnen werken (amalgaam en goud onrust in de mond)
6.Doe ademhalingsoefeningen om de ademhaling te beheersen

Wil je af van je hooikoorts, laat je dan doormeten zodat we je lichaam kunnen helpen de gevoeligheid hiervoor aan te passen met behulp van phytotherapie.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!