0343 - 53 24 05

Acupunctuur als wondermiddel

 

 

* Werkt snel
* Heeft geen bijwerkingen
* Herstelt de verstoring zodat het lichaam zichzelf weer kan helen

 

Acupunctuur is een zeer handzame techniek om klachten snel aan te kunnen pakken. In China mocht je vroeger als arts de patiënt niet echt aankijken. De handen en/of de voeten werden uit een gordijn gestoken en daar moest je het dan mee doen voor het onderzoek en de behandeling. Vrijwel alle acupunctuurlijnen – meridianen – beginnen en eindigen bij de handen en voeten en zo kon je een idee krijgen wat je patiënt mankeerde. Vervolgens kwam de polsdiagnose en hiermee lukte het vrij goed om, zonder dat je meer van je patiënt zag, een indruk te krijgen wat er zoal aan de hand was. Met naalden op de handen en de voeten herstelde men de gevonden aandoening. Ook kregen patiënten vaak een thee mee van een aantal Chinese kruiden ter ondersteuning van het proces.

Gelukkig krijgen wij in Nederland meer te zien van onze patiënt, kunnen we vragen stellen, en kijken we met onze artsenogen om de aard van de klacht vast te stellen.

Ik werk graag met acupunctuur om iemand heel snel te laten ontspannen, om pijn te beïnvloeden, en om de verhoogde spierspanning omlaag te brengen zodat ik een lichte manipulatie kan uitvoeren. Ook werk ik tegenwoordig met een vorm van schedelacupunctuur om emotionele blokkades aan te pakken.

Acupunctuur verplaatst energie in het lichaam. Kom je echter voor de eerste keer in de praktijk of heb je heel weinig energie, dan is de eerste keus van behandeling vaak fytotherapie (met Westerse kruiden). Daarmee brengen we eerst energie in het lichaam. Later kan dan eventueel een acupunctuurbehandeling worden gegeven om de energie op de juiste plaats te versterken of tot rust te brengen.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!