0343 - 53 24 05

ADHD bij kinderen

 

Is je kind onrustig, kan het niet stil zitten, lukt het concentreren niet echt, en lijkt het dat je kind vol (of zelfs te vol) energie zit? Dan heb je kans dat je kind  een ADHD-merkje krijgt.
Kinderen zijn in ontwikkeling, en die ontwikkeling verloopt over allerlei ‚schijven”. Soms is het cognitieve volop in ontwikkeling, vervolgens gaat alle energie naar de motoriek. Soms zijn sociale begaafdheden aan de beurt voor groei, en daarna weer de lichamelijke ontwikkeling. Soms gebeurd dit allemaal tegelijk en soms zit er een verstoring in een van de processen. Zo’n verstoring is bijna altijd op basis van een fysiologisch proces, een ziekte, of de ontwikkeling van een tand of kies, of bijvoorbeeld een vergrote amandel.

Ga je deze kinderen vervolgens psychologisch onderzoeken, dan sla je een zeer belangrijke schakel over. Een kind wat vermoeid wordt door een latent proces, wordt inwendig gecompenseerd met groeihormoon. Het lijkt dan dat je kind alle energie heeft, ja het is onrustig , snel afgeleid, zeg maar alsof je kind aan het vluchten is.

Mogelijk kan je dit proces onderkennen door een ademtest te doen om de aanwezige longinhoud te testen. Je zult wellicht zien dat deze achterblijft. En dan niet gaan denken dat je dan met een astma-achtig proces te maken hebt. Nee het kind is moe, wordt inwendig opgejaagd door zijn interne overlevingshormoon.

Hoe kan ik je helpen?
Laat je kind daarom helemaal goed bekijken en doormeten, voordat je middelen geadviseerd krijgt die die hersenen nog meer in de war brengen. Bij kinderen tot 9 jaar doe ik dat in een half uur. We bespreken dan ook direct waar de onrust mee te maken heeft en vandaan komt. En wat een natuurlijke, effectieve behandeling is. Is je kind ouder dan 8 jaar, dan doe ik graag een complete meting zodat we een goed overzicht kunnen maken van zijn of haar lichamelijke psychische staat. En dat duurt niet langer dan een uur.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!