0343 - 53 24 05

Bloeddruk


Wie hoge bloeddruk heeft moet donkere chocolade eten. Dat kan de bloeddruk ‘significant’ doen dalen en is wellicht effectief als een krachtig bloeddrukverlagend geneesmiddel. In MD 12/09 lezen we dat de flavonolen in donkere chocolade de slagaderen gezonder maken en dat dit vooral blijkt te werken bij mensen met hoge bloeddruk. Door meta-analyse van alle relevante onderzoeken van 1995-2009 maken onderzoekers op dat door dagelijks een kleine hoeveelheid chocolade te eten na vijf jaar het gemiddelde risico 
op een hartaanval en hartziekten met 20% is afgenomen.

 

Daarnaast kan het drinken van rode bietensap een hoge bloeddruk binnen 24 uur doen dalen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Het nitraat in dit sap blijkt het actieve deel te zijn dat leidt tot een lagere bloeddruk. Dat gebeurt doordat het gehalte stikstofmonoxide in het bloed wordt verlaagd. Slechts 250 ml bietensap per dag schijnt voldoende te zijn om om de bloeddruk te verlagen. (bron MD)

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!