0343 - 53 24 05

Brandend Maagzuur

De maag protesteert nog wel eens, vormt daarbij meer zuur en dat geeft een zeer onprettig gevoel. Een klein kind spuugt op dat moment gelijk, maar een volwassene probeert het binnen te houden.

Onrust van de maag heeft een aantal oorzaken. De overgang van de maag naar het volgende deel (de 12 vingerige darm) wordt belemmerd. Door een te snelle zuuropbouw in de maag, of door bijvoorbeeld een reactie op voeding, door te vlug eten, door een gebitstoornis, of stuwing door de darmen. Soms komen deze klachten allemaal tegelijk voor.

Het zuur in je maag heb je nodig voor de voor-vertering, daarna gaat het voorverteerde eten in een beetjes verder en wordt het verdund met spijsverteringssappen uit de lever, gal en alvleesklier, en begint de algehele vertering. Te veel zuur kan de wand van je maag etsen, en ook die van de 12-vingerige darm en dat wordt op den duur een bron van verdere klachten.

Probeer te achterhalen wanneer je je klachten voelt, is er specifiek voedsel gebruikt, zijn er algemene omstandigheden waardoor je je klachten nu hebt?

Vermijdt zuurvormend voedsel, koffie, te gare kool-produkten, en het tegelijkertijd eten van vet en koolhydraten

Gebruik bij incidentele klachten Alkavital, 3x daags 1 theelepel in water. Laat bij voortdurende klachten een meting doen om te onderzoeken wat er speelt.

 

Alkavital
Re-mineraliserend tonicum bij fysieke vermoeidheid, verteringsmoeilijkheden. Alkavital is een zuur-neutraliserend mineraal poeder dat geschikt is om de gevolgen van te veel vet, gekruid- of zuurvormend voedsel te elimineren, zodat het lichaam meer alkalisch neutraliseert. Als het lichaam te zuur is kan het gevolg daarvan reuma en / of botverlies zijn. Heb je laat op de avond nog gegeten of teveel gegeten tijdens het diner, dan kan een theelepeltje Alkavital opgelost in wat water verlichting geven en zuurbranden tegen gaan.
€ 23 per pot van 250 gram.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!