0343 - 53 24 05

Natuurlijke hulp bij buikpijn

Buikpijn heeft een aantal mogelijke oorzaken.  Het kan beginnen bij je maag. Die produceert niet genoeg  slijm of zuur en er ontstaat een wondje. Of een oud wondje wordt geprovoceerd door iets wat je nu eet. Door te kauwen activeer je allerlei processen, maagsappen, alvleesklier sappen, galsappen om de vertering van dat voedsel te beginnen.  hebben deze sappen de juiste samenstellingen of produceer je teveel van iets?   Dat geeft dan onrust,  je buik kan opzetten en dat geeft weer pijn.

Of je buikhuid heeft kou gevat en daardoor heb je diarree. Of je hebt iets gegeten waar een bacterie in zit en die zorgt direct voor een opgezette buik..

Hoe krijg je buikpijn? 

Obstipatie of diaree kan ook buikpijn veroorzaken. Stuwing in je darmen geven namelijk ook weer allerlei klachten zoals obstipatie, darmklachten en diarree, aambeien, rugklachten, stuwing van je blaas of menstruatieklachten en stuwing van je ovarium zijn een paar voorbeelden.
Bij elke overprikkeling van je darmen, je blaas of je baarmoeder, kan je buikvlies reageren waardoor je heftige pijn kunt krijgen. Heb je er ook hoge koorts bel dan je huisarts. Een blindedarm ontsteking zou de oorzaak kunnen zijn!

Wat kun je ertegen doen?

Bij alle buikpijn klachten is aandacht voor je eten en je manier van eten van belang. Lichte voeding, licht verteerbaar en liefst geen rauwe producten. Zorg dat je ontlastingbevorderende voeding neemt. Ontspan je voldoende. Zorg ook voor een ontspannen en rustige toiletgang, niet haasten.

Middelen als Energiemix Vertering, Flexmix 4 of 5 en 7, kunnen je wellicht helpen.
Als je al te lange tijd last hebt van je darmen, kom dan langs voor een onderzoek.  Een juiste diagnose van de oorzaak van je buikpijn geeft de snelste stap naar verbetering.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!