0343 - 53 24 05

Dokter Wil vindt ’t

Dokter Wil vindt ‘t
Op reis tijdens het consult!

Je hebt een klacht en komt voor een consult bij mij in de praktijk.

Net als bij elke andere arts neem ik een anamnese af; ik stel je vragen, meet je bloeddruk, kijk welke medicijnen je gebruikt en onderzoek je.

Daarna volg ik een door mij ontwikkeld stappenplan om te zien hoe het met je gaat, te begrijpen wat er is gebeurd, hoelang je klacht reeds speelt, waardoor je de klacht hebt gekregen, of je nog andere klachten hebt, en waar ik je kan helpen om de klachten te laten herstellen.

Allereerst zet ik je aan de Computer Decoder. Deze stuurt via een aantal elektrodes een prikkel door je lichaam en door de reactie van jouw lichaam erop meet ik hoe je je voelt, of er littekens zijn, chronische ontstekingen, blokkeringen en krijg ik een indruk van je algehele gesteldheid.

Daarna komt de VRT test.
Je houdt een elektrode vast en ik meet met een meetstift op je vinger je huidweerstand. Ik ga je lichaam in korte tijd ruim 700 vragen stellen. Je huid reageert op die vragen.

Vraag 1-19. Ik meet je lichaam om de werking van je hersenen te achterhalen. Word je denken opgejaagd, functioneert het onbewuste deel van je hersenen goed, speelt er een infectie? Hoe voel je je nu eigenlijk en hoe makkelijk kun je je energie aanvullen?

Die laatste factor noem ik de oplaadfunctie. De oplaadfunctie in je lichaam bepaalt of je in staat bent te herstellen van een klacht. Ik druk deze informatie uit in percentages.
Daarna geef ik je lichaam een stressprikkel en doorloop dat proces nogmaals om te achterhalen hoe je lichaam reageert als het onder druk gezet wordt. Het is belangrijk om te weten hoe je lichaam reageert op bijvoorbeeld stress die je ervaart, of een infectie waar je lichaam op moet reageren.

Vraag 20 en 21 Laten me weten waar je op dit moment emotioneel op reageert en wat je lichaamsreactie hierop is.

Vraag 21 tot 33. Je huidige klachten zie ik terug in een verstoring van je energiestructuur. Dit energie-systeem heb ik het HUIS VAN ENERGIE genoemd. Je bent opgebouwd uit 9 energievormen binnen dat systeem. Deze zijn in een gezond systeem voortdurend in beweging. Maar op een moment dat er teveel van de lichaamsenergie wordt gevraagd ontstaan er klachten. De verstoring van deze energieën druk ik ook uit in percentages.

Vraag 34 en 35. Betreffen je onbewuste aanpassing op verstoringen op de dingen je ervaart, die je tegenkomt. En hoe je lichaam daarop reageert. Met vertrouwen, met schrik of met spanning bijvoorbeeld. Dat is de psychische aanpassing. Als de psychische aanpassing uit veel onderdelen bestaat, dan weet je lichaam, jij dus, niet wat te doen, en probeer je alles krampachtig vast te houden. Dan ontstaat er verkramping en verzuring.

Vraag 36-63. Nu ga ik zoeken waardoor jij klachten hebt. Dit zijn vragen die aangeven waar het in het Huis Van Energie is misgegaan.
Vraag 64-107. Waardoor komt het dat de energie in het Huis Van Energie niet door kon stromen? Hoe is dat ontstaan? Dat kan bijvoorbeeld door een infectie of door een operatie, of door een behandeling van je tandarts zijn ontstaan.
Vraag 108-145. Welke reacties heeft deze verstoring in je lichaam gegeven? Dat kan bijvoorbeeld een infectie zijn, een gevoel van stress of een allergische reactie.
Vraag 146-263. Welke organen zijn hierbij betrokken?

Vraag 264-481. Ook wil ik weten waarom en waardoor je klachten niet zijn hersteld. Vaak zie je namelijk dat een ontsteking niet helemaal hersteld is doordat er nog een ontsteking bij kwam. Het lichaam kan maar een klacht tegelijk aan. Bij meerdere klachten verzwakt het herstelmechanisme van je lichaam.
Vraag 482-699. Deze stel ik omdat ik wil weten waar je huidige klachten mee te maken hebben.

Je leest het goed!
Je huidige klachten zijn niet altijd verbonden met de klachten waardoor het allemaal is begonnen.
Dit kan ik je uitleggen via het Huis van Energie. Als je Verteringsenergie niet zo goed loopt, gebruikt het de energie van bijvoorbeeld je Weerstandsenergie. Die energie daalt dan sneller en dan krijg je klachten die bij die Weerstandsenergie passen en niet bij die van de Verteringsenergie.

Alle informatie die ik hiervoor heb gemeten, bundel ik, en ik maak er een synthese van.
Ik stel vaak nog wat extra vragen over specifieke reacties die ik heb gevonden.

Tenslotte kom ik op een conclusie, een diagnose.
Daar praat ik dan met je over en samen bespreken we het vervolg.
Vraag 700-710. Welke behandelmogelijkheden moet ik voor je inzetten? Meestal adviseer ik een aantal fytotherapeutische complexen met soms wat supplementen. Soms een massage of een acupunctuur behandeling. In andere gevallen verwijs ik je door of adviseer ik een snelle terugkoppeling met je huisarts.

Het consult is nu afgelopen.
We hebben allebei duidelijk wat er met je aan de hand is, hoe dat gekomen is en wat we eraan gaan doen.

Heb jij besloten met de therapie te beginnen, door de fytotherapie in te gaan nemen, dan begint het echte werk voor jou pas!
Je gaat je ziekte aanpakken. En dat is niet niks, dat is hard werken!

Je lichaam laat door het innemen van de middelen, die werken als een acupunctuurnaald in je lichaam, haar onbewuste aanpassing los en je gaat voelen dat je iets mankeert. Meestal wordt je moe. Dat duurt dan ongeveer 3-7 dagen en daarna zie ik bijna bij iedereen een opleving.

Na 2 tot 3 weken zie ik je dan weer terug voor het vervolgconsult.
Het hele VRT onderzoek, alle 710 vragen stel ik dan opnieuw en kijk wat er veranderd is. Wat de medicatie in je lichaam heeft gedaan, en hoe je lichaam erop heeft gereageerd.
Ik pas de behandeling hierop aan.
Dit herhaal ik een aantal keer.

De snelheid van herstellen is niet altijd te voorspellen. Wel weet ik dat je gaat herstellen. Belemmerende factoren voor herstel zijn vaak de zaken die ons leven bepalen.
Je thuissituatie, je werk, een griep, een ongeluk, of gewoon een litteken op je lichaam.

De snelheid van het herstel kan ook vertraagd worden doordat je al heel lang met je klachten rond loopt. Ook kan het voorkomen dat je nog meer problemen hebt die zich niet gelijk laten zien.

Door mijn manier van meten en kijken haal ik elke klacht en oorzaak van je klacht naar voren. En bij elke klacht die zich aandient en die je lichaam niet zelf herstelt, help ik je lichaam om sterker te worden, meer in evenwicht te komen, zodat het de klacht zelf aanpakt.

Uiteindelijk bereik je een Flexibel Evenwicht.
Je lichaam is in staat een klacht die zich voordoet zelf op te lossen. Maar omdat een mensenleven toppen en dalen kent, kan je lichaam soms wat extra hulp nodig hebben om zichzelf weer te kunnen herstellen. Kom dan langs en ik haal in korte tijd naar boven wat je herstel belemmerd. En omdat je lichaam inmiddels een soort basis evenwicht heeft, zal het met wat extra hulp snel zelf weer in staat zijn je klacht op te lossen.
Je helpt je lichaam dus op deze manier om steeds sterker te worden.

Wil de Jong
arts acupuncturist

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!