0343 - 53 24 05

Natuurlijke oplossingen bij eczeem

Huidaandoeningen die jeuk geven en een rode schilferige huid laten zien. Erfelijk of atopisch eczeem. Atopisch eczeem is een vorm van eczeem die voornamelijk optreedt op de kinderleeftijd. Als je zelf een gevoelige huid hebt en je bent zwanger, kun je voor de bevalling probiotica innemen om de kans wat minder groot te maken dat je kind last van eczeem krijgt.

Waardoor ontstaat eczeem?

Ik ga ervan uit dat er bij eczeem een verstoring aanwezig is op de gevoeligheid van het verteren van voeding en een snelle reactie van je lichaam op voeding. Je darmen of je lever moeten wat sneller functioneren maar op een of andere manier lukt dat niet.

Wat kun je zelf doen?
Extra zink nemen, probiotica slikken, en het vermijden van stress prikkels of het leren omgaan met stressprikkels helpen je erbij.
Bedenk ook wat je op je huid smeert. Elke verwonding door krabben geeft een wond en wondherstel geeft weer aanleiding tot krabben. Dus hygiene is belangrijk.
Zeewater en zonlicht en rust zijn goede hulpmiddelen bij eczeem. Gebruik geen opsluitende beschermende zonnebrandmiddelen, beperk eerder de periodes in de zon.

Ik raad je als crème aan de producten van Graham’s. Het bevat milde en natuurlijke ingrediënten welke een veel beter alternatief zijn dan crème’s op basis van chemische ingrediënten. Er is een Calendulis crème die je enkele keren per dag kunt op brengen. Het verzorgt en verzacht de rode, ruwe en geprikkelde huid. De ruwe huid wordt zacht en glad. De crème ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Ook kun je bij kinderen of als je zelf ernstige eczeemklachten hebt de huid helpen met Eczeem crème. Dit is een medisch hulpmiddel ter verlichting van eczeem, dermatitis en een jeukende huid. Vanwege de milde samenstelling is Eczeem crème ook zeer geschikt voor baby’s en kinderen, en bij gebruik in het gezicht.
In het assortiment zit eveneens zonnebrandcrème, shampoo, en olie (die je gebruikt als badolie of als onderlaag onder de eczeem crème op heel onrustige plekken).
We hebben deze producten op voorraad in de praktijk.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!