0343 - 53 24 05

Effecten van een tandbeugel bij kinderen

Als een kind tanden krijgt zie je vaak een overprikkeling van de 10e hersenzenuw. Hierdoor wordt er meer gal geproduceerd, ontstaat er verhoogde darmactiviteit en soms zelfs diarree. Bij de kleintjes onstaat dan ook snel ‘luiereczeem’. Kunnen de tanden er om welke reden dan ook niet makkelijk uitgroeien, dan zie je buikpijn, hoofdpijn en op den duur vermoeidheid ontstaan.

Met een beugel wordt er getrokken aan tanden en kiezen, vaak voor langere tijd. En in de praktijk zien we dan ook een aantal klachten die we in verband brengen met het dragen van een beugel. Het gaat hier om moeheid, hoofdpijn, darmklachten, misselijkheid en in extreme gevallen duizeligheid. Doordat er actief aan het gebit getrokken wordt reageren sommige spieren van de keel mee, wat slikklachten, oorklachten en benauwdheid kan geven.

Indien er gekozen wordt voor het dragen van een beugel is het gebruik van Flexmix 7 aan te raden. Bij grote stoornissen wordt de medicatiekeuze uitgebreider. Advies hierover geven we dan eerst na gedegen onderzoek en metingen.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!