0343 - 53 24 05

Energiemix Pentastar

Pentastar bestaat uit 13 kruiden die in een soort pentagram elkaars werking versterken.

Bij elke vorm van botonrust gebruiken we dit middel.

In de meeste gevallen wordt Pentastar ingezet bij kaakbotonrust. De elektrische processen in de mond door allerlei vulmateriaal geeft elektrische onrust en wordt geregistreerd als een ontsteking. Je eigen afweer reageert daarop en je ervaart onrust in je kaak, een gezwollen gevoel, een trekkerig gevoel of gewoon zenuwpijn. Er kunnen ook onwillekeurige reacties van je gebit plaatsvinden zoals bijvoorbeeld tandenknarsen in de nacht.

Pentastar wordt ook ingezet bij kleine kinderen die zeer heftig reageren op allerlei voedingsmiddelen – een soort overgevoeligheid. Kleine kinderen zijn in hun eerste 7 jaar druk bezig met het krijgen van tanden en kiezen, wisselen die vervolgens weer en daarbij groeit de kaak ook nog een tijdje door. Elk proces in het kaakbot ervaart het lichaam als druk, een soort stress dus. En het lichaam vertaalt dit naar een verhoogde galafgifte. Dit geeft extra darmprikkeling en snel een vol gevoel in je buik. Babypoep is dan ook vaak gemengd met gal, waardoor de billetjes stukgaan. En geef je voeding die makkelijk verteert dan ontstaat een teveel aan gal en zwelt de maag op. De onrust tussen maag en gal zorgen voor een opgejaagd gevoel bij het kind en daardoor zie je nogal eens onrustig gedrag. Iets vette voeding op dat moment kan rust geven.

Overigens wordt hiermee duidelijk dat je onrust in de mond ook in relatie kunt brengen met darmklachten. En ook dan starten we een behandeling met Pentastar.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!