0343 - 53 24 05

Gewichtstoename

Ongewenste of plotselinge gewichtstoename is een vervelend probleem. En pogingen om dat gewicht er weer af te krijgen falen nog al eens. Er is een aantal factoren dat leidt tot verandering in lichaamsgewicht.

Erfelijke adipositas, ofwel vetzucht. Meestal gekoppeld aan het onvermogen van het lichaam een specifieke stof op te nemen of aan te maken, waardoor allerlei andere wegen in het lichaam worden gezocht die leiden tot dikker worden. De oplossing van dit probleem kan alleen gezocht worden in het zoeken naar de ontbrekende stof en hopen dat er een alternatief beschikbaar is.

Hormonale vetzucht. Door de verandering van de hormoonbalans worden sommige vrouwen zwaarder. Meestal aan het begin en einde van de menstruatieperiode. Dit is een verstoring die ontstaat bij de opbouw van het menstruatieproces. Door de prikkeling van specifieke hormonen van de hypofyse wordt de eierstok gestimuleerd tot ovuleren. Gedurende dit proces ontregelen bepaalde reacties de schildklier. Er ontstaat een onderfunctie. Het gebruik van Flexmix 3 en Flexmix 6 in een hoge dosering gedurende drie maanden draagt in een hoge mate bij aan de verbetering van dit probleem.

Verteringsstoornissen door inactiviteit, te weinig beweging, teveel (verkeerde) voedingsmiddelen en operaties die uiteindelijk leiden tot gewichtstoename. Maar ook darmklachten en rugoperaties kunnen op den duur verteringsmoeilijkheden geven. We onderscheiden ook verstoringen die voortvloeien uit een niet goed werkende ademhaling die uiteindelijk verterings-processen beïnvloeden.

Mocht een van deze punten de oorzaak zijn van het overgewicht, dan is een gezondheidsprofiel noodzakelijk om vast te stellen welke middelen optimaal kunnen werken.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!