0343 - 53 24 05

Gordelroos


Een nare, virale aandoening die zich verspreid over een bepaalde huidzone, dat is gordelroos, ook wel herpes zoster genoemd. Deze ziekte begint met een onaangenaam, licht ziek gevoel in het lichaam. Dan merk je vaak jeuk, pijn en tintelingen op een bepaalde plek op de huid, meestal rond de buik of taille. Vervolgens ontstaan op één kant van het lichaam verkleuringen, en tenslotte met vocht gevulde blaasjes die later open kunnen springen. De huid is extreem pijngevoelig en je kunt vaak niets op de huid verdragen, ook geen kleding.

Als je ooit eens waterpokken hebt gehad, dan raak je het Varicella zoster virus, de veroorzaker van waterpokken, nooit meer helemaal kwijt. Het blijft het hele leven in bepaalde zenuwcellen in het ruggenmerg aanwezig.

Vooral bij een verlaagde weerstand van het lichaam kan het virus jaren later ineens weer actief worden.

Herken je deze aandoening, dan kun je naar de huisarts voor antivirale middelen, maar een aantal bezoeken aan een acupuncturist zal je sneller door de infectie helpen. En vaak zie je ook dat de napijn beperkter blijft en van kortere duur is.

Neem zo spoedig mogelijk contact op met huisarts en acupuncturist als je denkt gordelroos te hebben. Ga zeker direct naar de huisarts als de gordelroosplek bij het oog zit.

Overigens kan bij het gebruik van cholesterolemmers een zelfde zenuwpijn ontstaan als bij gordelroos.
Dit lijkt dan op gordelroos maar is eigenlijk een bijwerking van het medicament.

Gebruik om de huid te helpen vanaf het eerste moment van ontdekking van de gordelroos Sint Jansolie (hypericumolie). En smeer dit gerust meerdere keren per dag op de aangedane plek. Deze olie helpt ook bij eczeem en bij andere huidproblemen.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!