0343 - 53 24 05

Hé Wil, waarom ben jij geen huisarts geworden?

 

Mijn allereerste blogpost begin ik met het beantwoorden van een vraag die ik af en toe krijg van mijn patiënten, namelijk waarom ik geen huisarts geworden ben.
Hoe zit een mens in elkaar? Waarom ie doet wat ie doet? Hoe ontstaat ziekte en wat daar aan vast zit, dat zijn vragen die ik mezelf stelde toen ik ging studeren.
Tijdens mijn studie geneeskunde heb ik veel geleerd over de werking van organen en de interactie tussen die organen. Maar ik was nog wel afhankelijk van de informatie over pijn en klachten die ik van mijn patiënt kreeg. En ja, wat als die patiënt allemaal vage klachten voelt en het niet zo precies weet? Via de acupunctuur met zijn polsdiagnose en meridiaanleer kwam ik een stapje verder. Ik leerde andere verbanden te leggen dan in de ‚gewone’ geneeskunde worden gezien.

Door de manuele geneeskunde leerde ik om de rug te onderzoeken en door de acupunctuur hieraan te koppelen ontdekte ik belangrijke samenhangen. Bij onderzoek van een rug kon ik mijn patiënt nu uitleggen welke klachten hij had en waar ze vandaan kwamen. Maar ik wist nog niet zo goed hoe een mens zich nu echt voelde. Via de ElectroAcupunctuur van Voll en Schimmel heb ik het laatste stukje van de puzzel gevonden.

Inmiddels kan ik met een eigen ontwikkeld en uitgewerkt onderzoeksprotocol uitzoeken hoe iemand zich voelt, hoeveel energie hij of zij heeft, hoelang je al rond loopt met een specifieke aandoening, welke orgaanreacties hier de oorzaak van zijn en welke klachten daar dan weer mee samenhangen. Hierdoor heb ik een veel betere basis om een goede diagnose te kunnen stellen en kan ik dus een betere behandeling adviseren.
En als huisarts werken? Dan ben je gebonden aan protocollen die voorschrijven welke medicatie je in moet zetten om uit te zoeken hoe een patiënt erop reageert. Terwijl ik denk dat mijn methode een directe, niet belastende manier is om heel snel een diagnose te kunnen stellen en met een passende, natuurlijke behandeling aan de slag te gaan!

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!