0343 - 53 24 05

Hoe werkt homeopathie?

Wist je dat het principe van homeopathie door veel mensen gebruikt wordt?

Als je lichaam geïnfecteerd raakt, reageert het met het produceren en sturen van afweercellen. Deze cellen onthouden die infectie. Wordt je nu weer geïnfecteerd dan reageer je al snel met die voorgeprogrammeerde informatie. Dit fenomeen kennen we allemaal want bij een vaccinatie gebeurt dit dus ook. Je geeft iemand een verzwakte infectie waardoor je lichaam die informatie opneemt. Krijg je nu die infectie dan reageert je lichaam dus versneld om die infectie aan te pakken. En zo werkt homeopathie.

Je behandelt de ziekte met de informatie van die ziekte. Alleen in de homeopathie hebben ze bedacht dat je die informatie versterkt kan aanbieden met een verdunning van die informatie. Daarnaast bewerken ze die informatie door de verdunning te schudden, en dat noemt men dan potentieren.

Nu hebben een aantal gezonde mensen bloemen,kruiden, botweefsel, ziektes, en bedenk maar waar je ziek van kan worden aangeboden gekregen. Al die mensen hebben daar klachten van gekregen en die klachten zijn weer allemaal op geschreven in de MaterieMedica van KENT en van Boericke onder dat specifieke middel/kruid/of stofje.

Een homeopaat vraagt dan ook lang door naar je klachten, hoe intens je die ervaart en zoekt dan naar aanleiding van die antwoorden met welk middel ze overeenkomen. Dat noemen ze repertoriseren. Dan bedenken ze welk verdunning je nodig hebt.
Maar de basis gedachte “Je behandelt de ziekte met de ziekte”, blijft hun moto en dat zie je ook terug bij bv die vaccinatie.
Ik heb gemerkt dat ik met mijn eigen medicatie lijn nog makkelijker en sneller effect zie bij het behandelen van verschillende aandoeningen. Ook heb ik gemerkt dat ik enigszins kan voorspellen hoe de middelen effect hebben en dat kon ik niet in de tijd dat ik uitsluitend met homeopathie werkte.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!