0343 - 53 24 05

Huidproblemen bij pubers

Door de aanzet van hormonen wordt in de pubertijd de samenstelling van de huid anders. Doordat daarnaast de jongvolwassene in zijn ontdekkingstocht allerlei lichaamsvreemde, giftige en vervuilende stoffen op gaat nemen vormt dat een belasting voor het lichaam. Een uiting van deze processen is dan ook acné/puistjes. Roken, snoepen, chocolade, teveel verkeerde voeding, weinig sport en beweging kunnen het de lever moeilijk maken zodat het reinigen van het lichaam moeizaam gaat.

Door gedurende 2 weken deze leefstijl te veranderen en in deze periode in zout water te gaan zwemmen kan de huid er al rustiger uit gaan zien.

Daarnaast ontwikkelden we een aantal middelen die, naast voedingsbeperkingen, een verbeterde huid kunnen geven. Deze middelencombinatie moet als kuur gedurende 6 weken gebruikt worden. Het betreft hier de Schüsslerzouten Kalium Sulfuricum, Natrium Sulfuricum, en Magnesium Phosphoricum, Flexmix 7 omdat de verstoringen meestal ook samenhangen met gebitsklachten en Bloedvorming om het bloed te reinigen. Daarnaast geen noten, pinda’s of chocolade gebruiken!

 

(NB 3-2001, NB 2-2000, NB 2-2002, NB 6-2003, Nb 2-2004, NB 4-2004)

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!