0343 - 53 24 05

Herfst tips

Verkoudheid, veel moeten plassen, ziek worden, somber voelen, of lekker fris, wat een bonte kleuren, blij dat je je van de drukte kan terugtrekken. Iedereen beleeft de herfst op zijn eigen manier.

Ga gezellig met zijn allen de bladeren op een hoop vegen. En eet s’avonds samen met elkaar aan tafel om de dag te bespreken. Want het gevoel van eenheid en bij elkaar horen heb je extra nodig als het buiten donkerder wordt. Bescherm  je nek en keel  met een sjaal. Hier zitten volgens de acupunctuur punten waardoor je makkelijk ‚te open staat’ voor de effecten van de buitenlucht. Weer en wind kunnen via die weg heftige reacties in je lichaam geven. We zijn weer meer binnen, zitten bij elkaar, en wellicht zal je gevoeliger reageren op het hoesten en snotteren van een huisgenoot. Neem extra vitamine C in en vitamine D.

Snotneuzen en bijholte-klachten reageren goed op neuscreme van Weleda. Bescherm de huid onder je neus met weer-en-windbalsem van Weleda.

En zorg goed voor je voeten. Want te koude voeten resulteren makkelijk in blaasonrust en als je pech hebt in een blaasontsteking. Warme sloffen kunnen dan al wonderen verrichten.

 Mocht je al te laat zijn en heb je al klachten dan zijn middelen als Mix Weerbaar, Mix Longreiniging en Energiemix Urogen  een hulp om sneller van je klachten af te komen. 

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!