0343 - 53 24 05

Longen en ademhaling

Een mens bestaat doordat hij ademt. Het ademhalen gaat vanzelf en pas als we bewust merken dat dat ademen niet vanzelf gaat, onstaat er onrust, ademnood en angst. Maar soms merken we niet dat we onbewust te weinig ademen, we wennen zo gemakkelijk. Terwijl wat we nodig hebben is goed, diep ademhalen, maar ook : genoeg ademhalen!

Met de ademhaling kan het op verschillende terreinen mis gaan. Problemen na infecties, ongelukken, maar ook de samenstelling van de lucht, alles is van invloed op onze ademhaling. Ook onze ademstimulatie vanuit de hersenen is hierbij van belang en het feit dat de hersenen hierin makkelijk verstoord worden. Triticum is het middel dat in onze praktijk ingezet wordt in zulke gevallen. Aangezien onze ademhaling vanzelf gaat zal, als er een belemmering ontstaat, een verkleining van de ademinhoud ontstaan en dit volumeprobleem herstelt zich niet altijd vanzelf. De longen twee keer per jaar reinigen is dan een mogelijkheid.

Wij geven als advies Longreiniging ieder jaar in november 2 weken te gebruiken in een hoge dosering en deze behandeling ook toe te passen in maart.

Een van onze basisuitgangspunten is dus dat een goede ademhaling uitermate belangrijk is voor je lichaam. In de herfst en winter blijven wij teveel binnen, ademen droge, schrale, verwarmde lucht in, van de CV-ketel of door het gebruik van de openhaard. Het is daarom goed om nu de longen te reinigen. Als dat gelijktijdig met een milde reiniging van de darmen gebeurt ga je weer schoon en fris de lente in. Diep doorademen kan je door korte intervaltraining bevorderen, maar even vlug de trap op, even buiten rennen kan net zo effectief zijn. Voel daarbij hoe diep de longen met lucht gevuld kunnen worden. Darmreiniging door gebruik van Energiemix Vertering, gebruik van groentesappen, afgewisseld met vruchtensappen gedurende een week ondersteunen het reinigingsproces.

In onze praktijk merken we dat bij sommige mensen door hormoonprocessen en spanning ineens vanuit de hersenen de longen niet optimaal worden geactiveerd. Dat resulteert vaak in ‘gebroken of verstijfd’ opstaan wat weer weggaat door geringe spieractiviteit of even goed doorademen. In rust krijgen we te weinig ‘circulerende lucht’. Er ontstaat stijfheid. Een herstelproces van onze hersenen is hyperventilatie. Echter, dan worden we bang want ineens doen onze longen het vanzelf. De angst en paniek is weer aanleiding tot allerlei bezoeken aan psychologen en allerlei complexen worden aan deze ervaring gekoppeld, terwijl er eerder sprake is van een ‘herstelproces ‘ van de longen.

Krijg je dan ook een longfunctiebeperking, bronchitis, darmklachten, nierproblemen, dan is het doorademen vertraagd, krijg je te weinig lucht en verzuren vele elementen zoals spieren, vertering, ontstaat er een tekort aan opname van Calcium/Kalium/Magnesium zouten, en een verslechterde energieopbouw. Daarnaast geeft een verlaagde energiestatus ook weer aanleiding tot bronchitis en het ademkringetje is rond: je wordt slechter, stijver, vermoeider, bleker.

Waarschijnlijk ligt hierin ook de grondslag voor aandoeningen als reumatische artritis, M.E, fibromyalgie en misschien ook wel kanker.

Met behulp van onze onderzoeksmethode is die onbewuste ademactie te achterhalen. De moeheid kan worden aangegeven en vaak kunnen we dan koppelingen leggen met oorzaak van dit beeld. Daarnaast hebben wij een middel samengesteld dat dit ‘onbewuste ‘ademen stimuleert.

Wist je trouwens dat van langdurig ‘te weinig lucht’ vrijwel iedereen depressief wordt. Ook slaapstoornissen en hallucinatie komen dus door een zuurstoftekort in de hersenen. En moeheid leidt ook tot kortademigheid waardoor weer oogfunctiestoornissen kunnen ontstaan.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!