0343 - 53 24 05

Longreiniging

Ingeademde lucht volgt de weg via neus/mond, de keel, de luchtpijp (trachea) naar de kleinere luchtwegen (bronchiën) naar de longblaasjes (alveoli). De longen zitten in een borstkas met ribben en spieren en wordt daardoor beschermd. De spieren kun je daarnaast gebruiken voor extra inademing.

Ademen gaat eigenlijk vanzelf. Als het niet vanzelf gaat schrikken we. Als er extra adem nodig is, trekken de instroomspieren in de bronchiën (hulpademhalingsspieren) iets samen en trekken de borstspieren iets vaker samen. Ervaren we dat we te weinig lucht binnen krijgen dan trekken de bronchispieren samen. Helaas verhoogt deze prikkel ook de snelheid van ademen. Houdt dit te lang aan dan voel je je benauwd. Dit heet dan bronchiaal ademen ook wel astmatisch ademen genoemd. Het kan dus veroorzaakt worden doordat er niet genoeg lucht in het lichaam komt. Dit kan komen door een instroombelemmering, neus- of bijholteproblemen, keelklieren, een ontsteking van de bronchiën of van de alveoli. Of door een beperking van de instroommogelijkheid – de longen kunnen niet uitzetten, een rib/spierstoornis in de borstkas, verkleving van de longbladen, een opgezette buik, of in zeer zeldzame gevallen een verlamming van het middenrif. Daarnaast geeft een instroombelemmering natuurlijk ook een uitstroombelemmering waaruit dan weer een verstoord adempatroon kan ontstaan.

Gezonde longen zijn belangrijk! Je moet dus moeite doen om problemen in het ademhalingsgebied te herstellen zodat er weer een automatische en volledige ademhaling kan ontstaan.

Bij een vermindering van longcapaciteit passen we ons namelijk aan. Het gevolg hiervan kan zijn ademnood, spierverkramping, spierverzuring, verstoring in de samenwerking van zenuwen en spieren, kouwelijkheid, gejaagdheid, benauwdheid en angst.

Om het gebruik van de luchtwegen weer te optimaliseren zijn er een aantal behandelingen mogelijk.

Intervaltraining. Geregeld erg hard fietsen of lopen om de diepte van de longen te testen. Bij beschadigingen aan spieren of ribben werkt massage goed, of naar een infrarood sauna gaan. De doorbloeding in dat gebied bevorderen zonder dat het je extra ademinhoud kost.
We ontwikkelden voor het opschonen van de longen het middel Longreiniging. Het bestaat uit 10 kruiden die in hun synergie de bronchiën rustiger maken en de klieren van de keel schoonmaken. Daarnaast zorgt dit middel gelijk voor de afvoer van producten die bij dit proces vrijkomen.

Mix Longreiniging, 50 ml, wordt gebruikt samen met het schüsslerzout Calcium Phosphoricum

Doe deze kuur gedurende 2-3 weken. Gebruik dan 3-4 x per dag 25 druppels Longreiniging in een beetje water. Kauw hierna 3-4 x daags 1 tablet Calc.Phos. op. Gebruik liever geen alcohol tijdens deze kuur, drink veel water en vermijdt zwaar voedsel.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!