0343 - 53 24 05

Het werkelijke probleem van de ziekte van Lyme

 

Van een Lyme infectie spreek je als je gebeten wordt door een besmette (meestal een borrelia bacterie) teek. De reactie op de huid, een grote rode ring – erythema migrans noemen ze dat- zie je in de acute fase. Koorts, gewrichtspijn, kunnen dan ook voorkomen. In de latere fase merk je dat je een stijve nek krijgt, duizeligheid wordt, verwarder kunt worden en stijve spieren en gewrichten krijgt.

Wat er op dat moment gebeurd in je lichaam is enigszins complex. De beet van de teek en de bacterie geven beiden de klachten. Ons lichaam kan maar een ding tegelijk aanpakken. Dus door die combinatie van infecties zie je een zeurend proces ontstaan. En daardoor wordt je moe. Elke keer als je enthousiast zaken oppakt, of probeert je dagelijkse dingen te doen merk je dat je de energie mist en dat het niet lukt. Uiteindelijk wordt je er somber van.

Het onvermogen van je lichaam om een aantal ernstige infecties tegelijk aan te pakken is hier het werkelijke probleem. Komen de infecties net achter elkaar dan kan je lichaam dat prima verwerken. Als je het lichaam dus bijvoorbeeld helpt met antibiotica, dan ruimt het lichaam vanzelf de restanten op.

Vaak zie je dan ook bij meer langdurige processen zoals bijvoorbeeld een geïnfecteerde tekenbeet dat je met een voor het immuun systeem te gecompliceerd proces te maken krijgt. En dat veroorzaakt dan de jarenlange slepende ziekte.

Is er ook een oplossing?
Achterhalen wat er allemaal speelt in je lichaam is een goed begin op weg naar herstel. Met behulp van de Decodermeting en de VRT techniek krijg je inzicht in wat er zoal in je lichaam gebeurt. Ik kan je na de metingen direct uitleggen waar je klachten vandaan komen. Een passende behandeling inzetten is dan een eenvoudige volgende stap.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!