0343 - 53 24 05

Medicijngebruik

We gebruiken in Nederland met z’n allen veel allopathische medicamenten. In de top-10 staan: pijnstillers; slaaptabletten; maagtabletten; antihistaminemiddelen; middelen tegen hooikoorts; anticonceptiepillen; insuline; antidepressiva; middelen tegen hoge bloeddruk en allerlei antibiotica.

Voor een aantal kwalen kan het gebruik van medicijnen levensverlengend zijn, zoals bijvoorbeeld insuline bij een suikerpatiënt, of antibioticum bij een ernstige aandoening. Het is goed dat deze mogelijkheden er zijn. Het gebruik ervan zou echter vaker beperkt moeten worden tot een korte periode. Soms heb je door omstandigheden baat bij deze middelen. Bijvoorbeeld bij benauwdheid na een val op je borstkas, of als je zeer angstig bent na een ongeluk. Maar gebruik dit dan niet direct jarenlang. Vele medicijnen hebben een gerichte werking en bij langdurig gebruik ook duidelijke bijwerkingen waartegen je dan weer andere middelen moet gaan gebruiken. Voor je het weet heb je een kast vol medicijnen.

Een teveel aan medicijnen geeft vaak op den duur ook bijwerking klachten, of door interactie van verschillende middelen zelfs een vergiftigingsreactie. Het voorkomen van dit probleem is een taak van de apotheker. Maar let zelf ook goed op. Stop na het lezen van dit stukje niet direct met het gebruik van al je middelen, maar ga erover nadenken en overleg met huisarts en specialist over de noodzakelijkheid ervan.

Wat ondersteunend werkt bij het verminderen van het gebruik van allopathische middelen is: veel water drinken; veel transpireren (sport, stoomdouches) en ooracupunctuur. Het gebruik van Energiemix Bloedvorming gecombineerd met Zell H3 zorgt voor algemene ontgifting. Voor specifieke vragen op dit gebied is een onderzoek gewenst.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!