0343 - 53 24 05

Meningitis

Door de overheid is in 2002 besloten om een landelijke inenting tegen de gevreesde ziekte meningokokken C (hersenvlies-ontsteking) uit te voeren. Wij denken dat dat een verstandig besluit is.

Meningitis en/of sepsis komt sporadisch voor. Er is hele kleine kans dat je kind deze ziekte krijgt. Maar vaak is het bij het ontdekken van hersenvliesontsteking al te laat voor een afdoende behandeling.

De symptomen van hersenvliesontsteking zijn nekkramp, hoofdpijn, hevige koorts, splinterbloedingen en je kind is vrij plotseling doodziek.

De besmetting vindt plaats via lichamelijk contact en via druppelinfectie (hoesten). Kinderen maar ook volwassenen met veel onrust in hun mond/keelgebied zoals gevoelige keelamandelen, gebruikers van anti-astmatica, kinderen die net tanden en kiezen krijgen of bezig zijn met de tandenwisseling, lopen een groter risico op besmetting. Vandaar dat kinderen en jong-volwassenen (leeftijd 14 maanden t/m 18 jaar) als risicogroep zijn aangemerkt.

Om het lichaam van je kind te helpen eventuele klachten door de inenting te voorkomen en om de werking van de inenting te bevorderen, ontwikkelden we een fytotherapeutisch middel. Dit middel is daarnaast ook een hulpmiddel bij allerlei infecties.

Deze Mix Weerbaar bevat Hypericum en Polygonum en wordt gebruikt samen met het schüsslerzout Magnesium Phosphoricum.

Werking van Mix Weerbaar:

  • ontkrampt het zenuwstelsel en darmsysteem;
  • bevordert de werking van de nieren, verbetert de Bloedcirculatie, voorkomt ontstekingen van de nieren;
  • versneld de afweerreactie.

Mix Weerbaar is een hulpmiddel bij alle infecties, bij hevige inspanningen (dan eventueel combineren met vitamine B&C), bij mentale verstoringen en labiliteit en na vaccinaties.

Gebruik Weerbaar in de vaccinatie-periode 10 dagen achtereen. 2 dagen vóór de inenting en 8 dagen erna. Vijf keer daags 10 druppels en van het schüsslerzout vijf keer daags 1 tablet.
Bijwerkingen tot op heden niet bekend.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!