0343 - 53 24 05

Astma

Astma behandeling bestaat meestal uit het innemen van medicamenten. Inhalatiepreparaten die de bronchi verwijden, corticosteoriden die de infectie kans proberen te verkleinen. De bijwerkingen van dit soort medicatie zijn soms gevaarlijker dan de kwaal. Van de corticosteoriden is al langer bekend dat het een vertraagde groei geeft, sneller staar en glaucoom geeft en dat je botdichtheid afneemt.Let wel we geven dit soort middelen aan hele jonge kinderen die mogelijk dan niet zo groot meer kunnen worden .
Wat kan je anders doen dan die medicijnen
1. Acupunctuur is effectief tegen astma.
Yoga helpt je te ontspannen en helpt je op de goede manier gebruik te maken van je ademhalingsspieren.
De Buteyko techniek, legt de oorzaak van astma in een chronische vorm van hyperventileren. Je ademt dan teveel koolzuur uit en dat veroorzaakt een tekort aan koolzuur en zorgt voor de verstoorde ademhaling. Door oefenen verander je dit.
Voeding waar je kan overgevoelig op kan reageren, zelf zie ik dat dit wordt veroorzaakt door de onrust in je mond. Door het wisselen van tanden, of een ontsteking in je kaak.Eet vegetarisch.Zorg voor voldoende antioxidanten, eet dus verse groenten en fruit. Neem de bijvoorbeeld als supplementen, Vit C, Selenium, Magnesium, gebruik visolie en extra vit D. Neem bij een astma-aanval een ayurvedisch kruid genaamd Amrita Bindu. Bij ernstige astma klachten kan het een aanval tot rust brengen.
Maak gebruik van Biofeedback om te leren je ademhaling te coachen en te ontspannen. Zoek daarvoor een psycholoog.
Verander je astma middelen alleen in overleg met je (huis)arts.
Astma kan alleen veranderen door er echt aandacht aan te geven en energie te steken ion een andere manier van leven. Kan je uiteindelijk goed ademen zonder medicatie dan ben je vaak verlost van een heleboel andere kwaaltjes die door die middelen werden veroorzaakt zoals, een loopneus, een droge keel, kuchjes, puistjes, altijd benauwd zijn, snel gerriteerd zijn.
Ikzelf vind die Buteyko techniek een hele goede aanpak omdat het je een manier aanleert waar je steeds wat aan zal blijven hebben. Daarnaast is een extra ondersteuning met supplementen nooit weg, wat LONGREINIGING en/of TRITICUM erbij en je kunt weer ruim ademhalen.Ik help je graag op weg naar een vrij ademend leven!

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!