0343 - 53 24 05

Oil pulling

 

Oil pulling is een eeuwenoude methode om je lichaam te ontdoen van gifstoffen op een simpele en natuurlijke manier.
Deze manier van ontgiften is door de jaren heen in vergetelheid geraakt. Dr. Fedor Karach een (oncoloog uit Rusland) heeft de ontgiftingskuur weer in de belangstelling gebracht nadat hij door de kuur was genezen van een chronische bloedziekte. Oil pulling vind zijn oorsprong in India, waar mensen deze goedkope manier van ontgiften al jaren toepassen voor verschillende aandoeningen en kwalen. Dr. Fedor Karach beweert dat oil pulling baat heeft bij een heleboel ernstige maar ook minder ernstige kwalen.

Om je lichaam een handje te helpen bestaan er veel manieren van ontgiften en oil pulling is daar een van.
Het is heel simpel. Je neemt gewoon 1 eetlepel koudgeperste olie in je mond en spoelt daarmee gedurende 2 tot 20 min je mond. Het is niet de bedoeling om als een bezetene je mond te spoelen. De beste manier is om de olie langzaam tussen de tanden en kiezen te duwen en zuigen. Het duwen en zuigen kan je afwisselen door kauwbewegingen te maken. Gorgel niet met de olie, want dan krijg je de neiging om het in te slikken.
Door met de olie je mond te spoelen activeer je de stofwisseling (metabolisme). De activering van de stofwisseling zorgt er dus voor dat de gifstoffen door de slijmvliezen in je mond in e speeksel terecht komen. Als je de olie na 20 min uitspuugt hoort deze wit te zijn en om de olie langzaam tussen de tanden en kiezen te duwen en zuigen. Het duwen en zuigen kan je afwisselen door kauwbewegingen te maken. Gorgel niet met de olie, want dan krijg je de neiging om het in te slikken, en  zit het vol met bacteriën, dus dat kun je beter niet doorslikken. . Als de olie niet wit is heb je niet lang of goed genoeg gespoeld. Een andere reden voor niet witte olie is dat je niet genoeg water drinkt en dus uitgedroogd bent. Als je de olie uitspuugt in de wasbak zorg er dan voor dat je de wasbak naspoelt met gekookt water. Er zitten zoveel bacteriën in dat je het eigenlijk beter kunt uitspugen in de w.c. dat is ook de reden waarom je het niet moet inslikken.

Zorg ervoor dat je eerst je tanden poetst voordat je begint met oil pulling. Houd je hoofd een klein stukje na achteren zodat ook de achterkant van de mond bereikt wordt.

Functies van de stofwisseling
– Het vrijmaken van energie uit opgenomen stoffen
– Het gebruik van bouwstoffen en energie als bron voor alle biologische processen
– Het verwerken van afvalstoffen
– De aanmaak en het gebruik reserves

Wat is koudgeperste olie?
Zonnebloemolie bijvoorbeeld wordt geperst uit pitten van de zonnebloem. Door druk en wrijving komt de olie uit de zonnebloempitten vrij. Hoe meer warmte er vrijkomt bij de persing hoe meer voedingsstoffen er in de olie verloren gaan. Koudgeperste olie is dus niet verhit en bevat nog alle goede voedingsstoffen. Zonnebloemolie en kokosolie worden vaak gebruikt, maar er zijn ook andere soorten olie die je kan gebruiken. Zorg er wel voor dat de olie die je koopt koudgeperst is. Wij gebruiken graag de Mondolie van Aman Prana, 200 ml voor € 26. Het heeft een prettige smaak en is speciaal voor oil pulling samengesteld.

Resultaten van oil pulling
Als oil pulling lang wordt volgehouden boek je de beste resultaten. De ene persoon reageert er nou eenmaal sneller op dan de ander. Het kan zijn dat je je niet lekker begint te voelen, maar ga dan gewoon door en stop niet met oil pulling. Het betekent dat je lichaam dan bezig is met ontgiften. De eerste resultaten die je ziet zijn het witter worden van de tanden en loszittende tanden gaan weer vastzitten. Er verdwijnen ook ontstekingen in de mond en stopt het bloeden van het tandvlees. De darmen gaan beter functioneren en het bloed gaat beter stromen en je krijgt meer energie.

Vrij naar de tekst van mensengezondheid.info

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!