0343 - 53 24 05

Persoonlijke post van Wil

Mijn drive is de mens begrijpen.

Mijn quest is dat ik steeds verder wil ontdekken hoe iemand in elkaar zit.

Ik wil begrijpen hoe we opgebouwd zijn, hoe we dat zo gebruiken. Ik wil doorzien hoe ziekte is opgebouwd en wil daarna een mogelijkheid vinden het te beïnvloeden en op te lossen.

Vele terreinen heb ik daarvoor doorzocht in de afgelopen dertig jaar, waaronder: anatomie, fysiologie, psychiatrie, psychologie, acupunctuur, homeopathie, haptonomie, chiropraxie, farmacie enzovoort. ik heb in de verpleging gewerkt en ik heb geneeskunde gestudeerd. Maar ik zag nog niet de antwoorden die ik zocht.

De acupunctuur gaf me vanaf het begin vleugels. Ik smulde van de studieboeken en begon schema’s te bedenken hoe verschillende ziektes zich hielden door de meriaan-punten te combineren. Maar niet alle ziektes verbeterden door het gebruik van acupunctuur. Ik was er nog niet.
Ik heb toen mijn optiek veranderd.

Elke patiënt is een individu en die individu heeft een aantal lichamelijke of psychische klachten. Ik ben een schema gaan maken waarin ik de oorzaken van ons ziek worden in relatie bracht met de psychologische en fysiologische processen in de mens. Door vervolgens aan verschillende parameters percentages te hangen lukte het mij elke individuele patiënt door die getallen te begrijpen. Nu kon ik de samenhang en verstoring onderling van alle onderdelen in het lichaam en de geest volgen en begrijpen. Het daadwerkelijke oplossen van de klachten van mijn patiënt kon nu echt beginnen.. …

En dat is wat ik heel graag doe, elke dag weer! Hoe lastiger en onduidelijker je klacht of probleem is, hoe vasthoudender ik op zoek ga naar de oorzaak ervan en de beste behandeling voor jou, mijn patiënt.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!