0343 - 53 24 05

Prostaatkanker

De prostaat is een klier ter grootte van een walnoot, vlak onder de blaas. Prostaatkanker is in Nederland de tweede doodsoorzaak bij mannen door kanker. In de allopatische geneeskunde gebruikt men de controversiele PSA-bepaling als marker voor deze tumor. Met deze test wordt het gehalte Prostaat Specifiek Antigeen in het bloed aangetoond. PSA is een enzym dat door de prostaat wordt aangemaakt. Als de prostaat groter wordt, maakt hij meestal ook meer PSA, wat wordt gezien als een indicator voor prostaatkanker. Het ontstaan van deze tumor zie je bij een hormonale verstoring van de suikerstofwisseling, de verandering van de insulinereactie in de prostaatcellen. Bij mineralen- of vitaminetekorten in het lichaam of door onrust in het gebit door amalgaamvullingen. Organisch zien we in onze praktijk bij dit soort aandoeningen dat niet alleen de prostaat reageert maar ook de zaadblaas, de instroom van de urine in de blaas via de ureter, door een vernauwing van de ureter.
Op het moment dat een prostaat tumor aanwijsbaar aanwezig is, zijn er tot nu toe een aantal behandelmogelijkheden die in het ziekenhuis gevolgd moeten worden. Je kunt een tumor chirurgisch behandelen, of hormonaal.

Bij het voorkomen van deze klacht hebben we uiteraard wel een aantal adviezen:

  • Zorg dat de hoeveelheid zware metalen in het gebit zo klein mogelijk is. Zitten er kronen in het gebit, laat dan de amalgaamvullingen verwijderen.
  • Gebruik extra Selenium, Mangaan en Zink en combineer dit met extra Vitamine B, C en E.

Gerichte adviezen kunnen we geven na een algeheel onderzoek in de praktijk. Kanker ontstaat niet zomaar, maar sluipt erin. Een langdurig tekort aan een mineraalzout of een chronische ontsteking kan op den duur tot een kwaadaardig proces leiden. Het voorkomen hiervan is dus belangrijk.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!