0343 - 53 24 05

Schildklierproblemen

Ons lichaam zit vol regelsystemen. Bij bijvoorbeeld een verstoring van de schildklier zie je dat de hartslag verandert, de verbranding van voeding verandert, je groei beïnvloed wordt,  je stemming sterk kan wisselen. De schildklier heeft dan ook vele taken en daar bij  wordt de schildklier ook weer beïnvloed o.a. door onze hypofyse.

Verstoring van de schildklier zoals een versnelde werking of een vertraagde werking, een plekje in je schildklier die te snel werkt, of een plek in je schildklier die te langzaam werkt, kanker van de schildklier, het zijn allemaal verstoringen van een gezonde werking.

 Mogelijke oorzaken

Een schildklier kan verstoord raken als er in de mond zowel amalgaam als goud aanwezig is. De stroom of de ionen die dan vrijkomen hebben een invloed op de werking van de schildklier. Als mensen langdurig moe zijn, kan de schildklier ook van slag raken. Een langdurige of diepgaande stressperiode kan de werking van de schildklier eveneens beïnvloeden in negatieve zin. 

 Hoe werkt het?

De schildklier heeft voor diens werking jood (jodium) nodig, zink en selenium. De schildklier is voor een goede werking ook gebaat bij extra vitamines. Neem dus een goede multi vitamine in. Bij een te hard werkende schildklier moet je minder jood gaan innemen. Vermijdt ook  alle stimulerende middelen zoals koffie, cafeïne houdende thee, alcohol en drugs.

 Wat kunnen we doen?

Neem Mix Hexaplex  om de lymfe rondom de schildklier te stimuleren. 

De  schildklier zit bij je keel zit. Zo kan deze bij vergroting  invloed uitoefenen op je luchtpijp. Dat uit zich door een piepend geluid en /of benauwde gevoel en minder makkelijk kunnen slikken.  Het heeft ook invloed op je keelchakra, dat je door intern verdriet, of je niet uit kunnen spreken, of niet je eigen waarheid kunnen vertellen dicht kan zitten.

Doordat de schildklier door veel factoren ontregelt kan raken wil ik graag eerst uitzoeken wat de oorzaak is van de onrust in de schildklierwerking.  Die oorzaak kunnen we dan aanpakken en hopelijk oplossen. Daardoor ontstaat er ruimte voor het lichaam om de ontspoorde schildklier tot rust te brengen. Ook hulp daarbij kan ik geven in de vorm van phytotherapie. 

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!