0343 - 53 24 05

Suikerziekte

Bij gezonde mensen regelt het lichaam de bloedsuikerspiegel met insuline. Bij het eten van suikerrijke producten komt er snel veel suiker in het bloed.
Je alvleesklier produceert dan insuline en zorgt dat die suikers uit het bloed je cellen inkomen

Bij mensen met suikerziekte wordt óf de insuline niet aangemaakt (type1) óf het lichaam reageert niet goed op de insuline (type2),of de productie van insuline is niet meer genoeg.  Dat betekent dat het bloedsuikerniveau in het lichaam niet verlaagd wordt. Het bloedsuiker blijft in het bloed rondstromen terwijl het niet gebruikt kan worden.

Als je steeds minder insuline aanmaakt stijgt de bloedsuikerspiegel in je bloed. Je nieren spoelen dat met veel water uit je bloed, je moet de hele dag naar de wc, je cellen nemen minder suiker en mineralen op want daar is insuline voor nodig en je wordt moe.
Mogelijk heb je een erfelijke oorzaak, maar vaker zien we suikerziekte ontstaan ontstaan bij stuwing van je galwegen, of bij overgewicht.

De galwegen zijn de afvoerkanalen van allerlei spijsverteringssappen die in de lever,in de galblaas, en in je alvleesklier gevormd worden. Vernauwen  die galwegen zich door een steentje, een ontsteking, of door spanning  dan kunnen die spijsverteringssappen niet wegkomen. Je lever weet er nog wel raad mee, en je galblaas ook, maar door alvleeskliersappen ontstaat makkelijk een ontsteking in de alvleesklier.  En dan kan dat tot gevolg hebben dat deze minder insuline kan aanmaken.

Bij te veel suiker gebruik moet je steeds een te hoge productie leveren van insuline en dat is op den duur op.

Hoe kan ik je helpen?
Om de verkramping van de galwegen aan te pakken, die de interne verstoring is, en de alvleesklier optimaal te houden gebruiken we in veel gevallen Flexmix 5 en Flexmix 7. En dat ondersteunen we met Selenium en Zink. Natuurlijk kan dat niet zonder goed onderzoek, om precies de juiste medicatie op de persoon af te stemmen. Dat doen we graag voor je in onze praktijk. Daarmee achterhalen we de reden waarom juist jij suikerziekte hebt gekregen, en maken we een op jou afgestemd behandelplan.

Wat kun je zelf doen?
# Gebruik geen tot weinig suiker, ook geen nepsuikers als aspartaam en sorbitol. Stevia kun je nemen als je echt niet zonder suiker kunt
# Zorg dat je goed beweegt om het zuurstofgehalte in je lichaam  omhoog te krijgen en daardoor je interne verbranding
# Mediteren heeft een gunstig effect, geeft ontspanning en daardoor een betere  vertering
# Maak na het eten een wandeling
# Onderhoud je interne incasseringsvermogen, maak je niet druk, geniet van je leven en kijk naar wat je hebt, niet naar wat je niet hebt.
# Eet regelmatig, eet biologisch en drink voldoende water en thee

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!