0343 - 53 24 05

Verdriet
Verdriet om verlies, verdriet om het verlies van iets of iemand, verdriet omdat er iemand is weggevallen, verdriet omdat je relatie uit is, verdriet omdat je hond is overleden. Wie maakt het niet mee. Soms lijk je er makkelijk mee om te kunnen gaan, soms zorgt het dat je helemaal de weg kwijt bent.

Bij verdriet komt er vaak ook nog meer omhoog.
Kijk naar wat er allemaal een rol speelt. Hoe was je gezondheid, wie vangt je op, met wie en wat praat je zoal of hoe druk is het op je werk?

Verdriet maakt zoals vele emotionele reacties vrij dat je kunt blokkeren. In je lichaam, in je maag, in de doorstroming van meridianen, in je levenslust. Verdriet zorgt voor heel veel stress. 
Verdriet kan je slaaponrust geven, spierpijnen, gewichtsverlies maar soms kom je juist aan in gewicht, en een inwendig gevoel van gejaagdheid.

Je wilt het wel anders maar het lukt je niet zo.
Door verdriet te ervaren leer je het leven zegt Boeddha. Besef van bestaan, verwarring, veel tranen, verlies, en je ziet ook beter wat er was. In deze westerse wereld zou je het een trauma kunnen noemen, maar die oosterse wereld doet het anders.

De doorstroming van je energie wordt geregeld door je meridianen, er zijn 12 hoofdmeridianen die daar voor zorgen. Via de orgaanklok weet je bijna precies welke meridiaan actief is op welk tijdstip.
Als je energie geblokkeerd is, door operatiewonden, littekens of ontstekingen kan  je  in de weg van die meridianen veel doen. Naalden zetten, procaine plaatselijk injecteren, Maar als er geen energie is, of niet wordt vastgehouden dan moet je via Wondermeridianen die energie weer op gang brengen.

Energie wordt volgens de Acupunctuur gevormd in je Nierloge, de loge die direct verbonden is met de energie van je ouders en voorouders, een soort DNA blauwdruk. Daarna wordt de energie gestapeld in je kleine bekken en je onderbuik.

Door een aantal wondermeridianen aan te prikken activeer je die energie, stabiliseer je de opbouw van die energie weer en kan je helpen de algehele doorstroming weer op gang te brengen. De oosterse wijze van trauma verwerking.

Het verdriet wordt hierdoor bespreekbaar, toonbaar. komt meer aan de oppervlakte, blokkeert de stromende energie minder of niet meer. Je vindt woorden voor je verdriet en gaat aan de gang om het een plek te geven.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!