0343 - 53 24 05

Help je weerstand in de winter

De verandering van temperatuur, de wind die door je heen snijdt, de regen en af en toe een storm, vrolijk en stevig de winter doorkomen valt niet mee! Doordat je sneller afkoelt verkrampt je lichaam en daardoor vertragen de afweerprocessen in het lichaam. Er circuleren in de winter meer virussen en doordat we dichter bij elkaar in ruimtes zitten wordt je sneller verkouden en daardoor zal je ademhaling het moeilijker krijgen. Daarnaast krijg je in de winter minder zonlicht op je huid en verlaagt het vitamine D gehalte in je lichaam waardoor je je somber kunt gaan voelen.

Typische winterklachten zijn verkoudheden, stemmingswisselingen, oor-en neusbijholten infecties, het koud hebben.

Wat kun je doen?

Je zult je prettiger gaan voelen als je bijvoorbeeld lekker bij de een houtkachel gaat zitten, (geen CV want die heeft een te lage stralingswarmte) of als je regelmatig naar de sauna gaat. Die verwarmt je lichaam heel intensief. Draag wollen kleding in laagjes waardoor je je lichaam steeds op temperatuur houdt, en je bent al beter bestand tegen de kou.

 

In de acupunctuur worden verkoudheden beschreven als het doorbreken van een afweringslaag, de werking van de longen en darmen zijn daar bij betrokken, net als de werking van je galstreek.

 

ONZE TIPS

* Wandel elke dag 15-30 minuten, ook al is het koud, pak je goed in als je naar buiten gaat. Bedek je hoofd zodat daar geen warmte ontsnapt.

Eet niet te zwaar en vermijdt suiker en zoete melkprodukten.
Neem Mix Weerbaar, 3x daags 10 druppels tot het flesje leeg is.

* Zit elke dag 1/2 uur voor een daglichtlamp. Doe dat niet langer dan 5 dagen achtereen en neem dan een pauze van minimaal 4 dagen. Je kunt bij ons in de praktijk Lichttherapie ervaren. Je komt dan 5 dagen achter elkaar en zit, met koffie of thee 1/2 uur rustig voor de lamp. Je kunt als je dat wilt lezen of lekker mijmeren. 5x Lichttherapie voor € 40.

* Ga voor een korte vakantie naar de zon.

* Weet je niet meer wat te doen, kom dan langs voor een meting, ik weet meestal wel een weggetje te vinden om het tij te keren.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!