0343 - 53 24 05

Waar heb je nu eigenlijk last van?

Medicijnen tegen hoge bloeddruk, medicijnen tegen benauwdheid, medicijnen voor je maag. Wat is er toch aan de hand dat je voor zoveel verschillende klachten medicijnen nodig hebt. Of is de diagnose niet goed geweest ?

Als je nu een subklinische schildklier afwijking hebt bijvoorbeeld ( subklinisch houdt in dat je het niet in het bloed terug vindt ) dan is je bloeddruk verhoogd, en heb je last van benauwdheid en je darmen zwellen makkelijk op om zo maagklachten te geven. Al die middelen verhelpen je kwaal niet, ze zorgen er eerder voor dat je door de extra bijwerking van die middelen er andere klachten bij krijgt.

Je ziet dan ook vaak dat iemand bij verschillende specialisten loopt die soms, jazeker je leest het echt, niet met elkaar overleggen welke middelen nu samen kunnen. En omdat ze eigenlijk maar een klein gebied bekijken en niet op een holistische manier, dus naar de hele mens kijken, er vaak naast zitten met hun diagnose.

Maar ik sprak laatst met een chirurg die iemand moest opereren. Er zat iets verkeerd in de maag van de patient, maar de chirurg zag ook dat de blindedarm opgezwollen was. Vroeger haalde je die er dan als chirurg meteen ook uit. Tegenwoordig spreek je een nieuwe operatie af. De zorgverzekering geeft namelijk geen vergoeding voor extra handelingen tijdens de operatie.

Overdiagnose, of eigenlijk geen verbanden zien, geen oorzaak-gevolg kunnen ontdekken zorgen er nogal eens dat je voor verschillende kwalen allerlei middelen krijgt, en soms ook nog middelen om de bijwerking van die middelen op te vangen.

Ik zeg daarom, onderzoek op de juiste manier! Kijk verder. Kijk naar de gehele mens. Heb je last van je buik en je rug, er zitten verbanden, via je zenuwen maar ook via de lymfebanen. Knieklachten en keelklachten, heupproblemen en snel boos zijn. Dit is maar een kleine greep uit de relaties die we kunnen leggen in je lichaam. De acupunctuur is daarom zo’n wonder-methode. Daarin zie je namelijk wel al de relaties terug. En de uitleg ervan! Want meridianen verbinden organen met gewrichten.
Dus mensen met knieklachten laat je niet alleen door een orthopeed bekijken, je bloed moet ook onderzocht zijn.

Kom je bij mij in de praktijk, dan lukt het mij meestal via het Decoderonderzoek en de VRT techniek om de actuele situatie goed in kaart te brengen.
En zo gericht te werken naar herstel en balans.

En gebruik je al enige jaren medicijnen en merk je dat je klachten niet echt worden verholpen dan is het zinvol om alles nogmaals te bekijken en onderzoeken. Duidelijk te krijgen wat er nu speelt en met mijn diagnose eventueel naar je behandelend arts te gaan. Die kan dan met de extra informatie wel iets bedenken om je klachten adequaat te behandelen of terug te dringen.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!