0343 - 53 24 05

Acute keel klachten •

In de acupunctuur leren we dat de oorzaak van dit probleem ligt in de verstoring van de drakenpunten.

Drakenpunten liggen in je hals en keel en reageren op uitwendige factoren, meestal is dat de wind. Teveel wind of kou passeert hierdoor je huidweerstand en dat uit zich in keelklachten en slikproblemen.

Ga je nu daardoor je mond meer openen omdat je niet zo makkelijk lucht naar binnen krijgt dan wordt dat fenomeen groter en kan een virale of een bacteriële keelontsteking met koorts ontstaan.

Bij kinderen kan keelontsteking ontstaan tijdens het wisselen van de tanden, of als er gerommeld wordt in de mond, zoals het stellen van de beugel. Ook het duimen van je kind kan een provocerende factor zijn. De keelamandel wordt dan steeds groter en hierdoor is de keel kwetsbaarder voor een infectie.

Help de klierwerking in je keel met Hexaplex en de tandontwikkeling met Pentastar . Dat zorgt voor een sneller herstel.

Zorg dat anderen in het gezin beschermd worden tegen het overdragen van deze infectie door hen extra Mix Weerbaar of echanicea druppels te laten slikken.

Daarnaast kun je ook gorgelen met Tea Tree olie. Dat is pijnverdovend en ontsmettend.
Twee druppels in een glas water en goed gorgelen, zodat de vloeistof ook achter in de keelholte komt.
Drie maal per dag gorgelen. Het water niet doorslikken, maar slik je per ongeluk toch een beetje door, dan is het echt geen ramp., pas wel extra op dat kinderen het niet doorslikken.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!