0343 - 53 24 05

Benauwdheid bij kinderen in herfst en winter

In de herfst neemt de tijd dat we veel buiten kunnen zijn af, nu de buitentemperatuur daalt en het veel regent. Veel mensen voelen zich benauwd door de overvloed aan prikkels en je lichamelijk reactie daarop: slijmvorming. Door die slijmvorming verstoppen de bijholtes zich gemakkelijk en als dat te lang duurt kan zich daaruit een ontsteking ontwikkelen.

De kinderen gaan weer naar school en daardoor verspreiden virale ziekten, die zich in deze periode vaker voordoen, eenvoudig. Zorg voor goede voeding, warme kleding en blijf niet te lang in de vochtige avondlucht. Vermijd bij verslijming van de luchtwegen – neus, keel, maar ook oren – alle verslijmden voedingsmiddelen zoals melk en melkproducten, cacaobevattende producten, en soms ook kaneel. Stoom met zout water, kamille of gewoon boven een bak water onder een doek.Help de processen in je neus-, keel en mondgebied met energiemix Pentastar, wat de onrust in het kaakbot, keel en neusamandel beïnvloed. Bij jonge kinderen bestaat er immers voortdurend beweging in de kaakontwikkeling.

Hexaplex is een middel dat de processen van de klieren in de neus en keel bevorderd.

Tenslotte neutraliseert Flexmix 7 de tandvleesonrust en voedingsreacties in de mond. Dit middel zal door de bittere smaak echter niet de eerste keus zijn voor kinderen.

Alle bovengenoemde middelen zijn natuurlijk ook geschikt voor volwassenen.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!