0343 - 53 24 05

Blaasproblemen

Urine incontinentie, het frequent onvrijwillig verliezen van urine, komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Stress incontinentie ontstaat bij verhoogde druk bv. bij hoesten, niezen, persen, vrijen of lachen. Je verliest even wat urine. 1 op de 4 vrouwen boven de 35 jaar heeft hier last van. De bekkenbodem wordt gevormd door spieren en pezen en die ook de blaas ondersteunen. Deze kunnen verslappen en daardoor zijn ze niet meer zo goed in staat de druk op te vangen. De verslapping van buikspieren kan ontstaan na een buikoperatie of een bevalling.
Urge incontinentie is een plotse aandrang voelen en er dan direct op moeten reageren. Je kunt het niet meer ophouden. Deze aandoening doet zich voor bij zowel mannen als vrouwen.

Stress incontinentie laat zich in eerste instantie behandelen met bekkenbodemtherapie, bij een gespecialiseerde therapeut. In ernstige of aanhoudende gevallen moet er chirurgisch ingegrepen worden.

Wat kun je zelf doen?

Rondom de bevalling aan gymnastiek doen. Gewichtsbeheersing is ook een aandachtspunt. Gebruik zo min mogelijk suiker of zoetstof (een goede vervanger is Stevia of Agavestroop). Drink voldoende maar zeker niet teveel. Sport minstens drie keer per week, en houdt in je achterhoofd dat een voortdurende belasting van de bekkenspieren ( bijvoorbeeld bij hardlopen), incontinentie kan provoceren.

Urge incontinentie laat zich niet zo makkelijk behandelen, meestal tracht men het via psychologische weg te beïnvloeden.

Het niet goed kunnen beheersen van de bekkenbodem heeft een combinatie van oorzaken. Je hebt aan je bevalling een vermoeide rug overgehouden, wat net geen herniabeeld is. Je slaapt slecht omdat de baby onrustig is. Tijd om je lichaam weer fit te krijgen heb je niet. En tien jaar later merk je dat je je urine laat lopen. Oefen dus, maak je bekkenbodemspieren geleidelijk sterker. Gebruik Energiemix Urogen om het gladde spierweefsel te laten ontspannen. En bedenk dat je naast stress incontinentie vaak ook wat urge-incontinentie hebt.

Bij een aantal neurologische aandoeningen zoals Parkinson, MS en diverse herniabeelden, zien we ook vaak goede resultaten bij het gebruik van Urogen. Dat wordt dan gecombineerd met Alkavital of Mangaan om de buik te beïnvloeden.

Bij een voorgeschiedenis van blaasontstekingen moet je extra alert zijn op de kracht van je bekkenbodem spieren, en voor de willekeurige of onwillekeurige controle van de blaaspieren. Gebruik extra vitamine C ter ondersteuning, cranberries en indien nodig Energiemix Urogen.

Kleine kinderen klagen niet vaak. Maar als ze na een periode van zindelijkheid toch weer in hun bed plassen, is er een gerede kans dat er sprake is van een blaasontsteking. Energiemix Urogen en bij kinderen ook Pentastar geven vaak een snel herstel.
Kom als het gaat om kinderen zeker even langs voor meting om te weten wat de oorzaak is. Een passende behandeling kan dan ingezet worden.

 

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!