0343 - 53 24 05

Energiemix Vertering

Energiemix Vertering heeft direct betrekking op de dysfunctie van de spijsvertering. Als je een opgeblazen gevoel hebt, snel moet boeren, een diarreereactie na het eten krijgt, snel vol zit of krampen in de buik hebt. De kruiden die in deze mix gebruikt worden zijn:

  • Arnica (valkruid) heeft effect op inwendige bloedingen en werkt krampstilllend.
  • Heermoes reguleert de stofwisseling.
  • Bitterhout werkt weerstandsverhogend én tegen wormen.
  • Fenegriek, wat ontstekingsremmend is en ondersteunt bij zwakte en nervositeit.

 

Het effect van deze kruiden wordt versterkt door de mix te combineren met het schüsslerzout Calcium Sulfuricum. Dit reinigt het bloed en versterkt de lever.
Energiemix Vertering wordt ingezet als je bij het eten snel zuurvorming ontwikkelt. Zuurvorming is nodig voor de vertering van vetten maar teveel zuur kan inbranden in het slijmvlies van maag of slokdarm. Dat kan dan zorgen voor zure oprispingen of kleine bloedingen van de maag of slokdarm.

Een opgezette buik kan ontstaan als de maag bijvoorbeeld snel gevuld wordt, maar de galactivatie wat achter loopt. Ook (chronische) diarree kan goed reageren op deze combinatie. Een energiemix wordt vaak ingezet als de samenhang tussen energie en kracht verstoord is, bijvoorbeeld als je na het eten moe wordt.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!