0343 - 53 24 05

Hoofdpijn

Hoofdpijn is, naast kiespijn, de meest voorkomende lokale pijnklacht. Deze pijn kun je onderverdelen in pijn van hoofd en aangezicht.

  • In de schedel: prikkeling van de hersenvliezen, (meningitis, bloeding), drukverhoging (tumor), vaatverwijding door hoge koorts of bloeddruk, drukverlaging door vermindering hersenvocht.
  • Buiten de schedel: vasculair (migraine), spanning en emoties, aangezichtspijn, neuralgieglaucoom.

In de acupunctuur leer je hoofdpijn onder te verdelen in meridiaanstructuren (kwaliteiten), je leert de aard te onderscheiden door de locatie van de pijn. Je schedel is een knooppunt van allerlei meridianen. Ook het moment van een klacht (orgaanklok), geeft de acupuncturist aanwijzingen over het soort pijn wat je hebt.

Hoofdpijn ontstaat doordat je zenuwstelsel verstoord raakt door prikkels die via je galstructuur en kringloopstructuur je lichaam vermoeider maken. Hierop reageren je kaakbot, je ogen en de zenuwknopen in het hoofd met een overbelasting/vermoeidheid. Je vertering wordt energetisch gezien slechter, je maagenergie en longenergie te vol. Hierdoor ondermijn je je eigen voeding. Een klein duwtje is dan al voldoende om wat voor hoofdpijn dan ook te krijgen. Hierdoor wordt de Bloedcirculatie en ademhaling opgejaagd.

Advies: tot rust brengen van het kaakbot/ botschedel met Energiemix Pentastar. Zell H3 geeft energie. Flexmix 7 en Flexmix 5 voor het versterken van de zenuwknopen.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!