0343 - 53 24 05

Hoofdpijn/Migraine

Bij elk soort hoofdpijn speelt een lichamelijke reactie de belangrijkste rol. Vaak begint hoofdpijn met een ontstekingsreactie of een spanning. Hierop reageert je lichaam met het samentrekken van je galgang, waarop de bloedvaten in de hersenen zich vernauwen. Hieruit kan zich een hoofdpijn ontwikkelen.

Heb je een vaatvernauwende reactie, dan merk je dat niet zo. Maar blijft de prikkel, bv. de ontsteking, bestaan, dan verarm je jezelf. Elke reactie van het lichaam kost immers energie en kracht. Kom je nu in een minder gejaagde toestand, bijvoorbeeld na het werk, of in het weekeind, dan kun je ineens hevige hoofdpijn krijgen, die soms zelfs tot braken leidt. De migraine die nu ontstaan is slaat je lam. Alsof je lichaam tijd en rust neemt om te herstellen.

Bij ieder mens zijn er andere oorzaken waaruit een klacht zich ontwikkelt. Daarom werken wij niet met standaard behandelingen, maar meten altijd goed door wat er op dit moment in jouw lichaam speelt en hoe dit is ontstaan.

Toch zou een algemene benadering van hoofdpijn kunnen zijn; Flexmix 5 en Flexmix 8 innemen, gecombineerd met Mangaan. Zijn gebitsproblemen of een bezoek aan de tandarts de oorzaak van de hoofdpijn, dan is Pentastar een goed middel.

Laat bij regelmatige terugkerende hoofdpijn goed onderzoeken waar de oorzaak ligt. Dat maakt de behandeling effectiever!

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!