0343 - 53 24 05

Huilbaby’s •

 Huilbaby’s•

Het krijgen van een kind, is een van de meest bijzondere gebeurtenissen in een mensenleven. Maar het wachten en de spanning voor de bevalling, je zware buik , innerlijke onrust, dat kan het vooraf al een spannende tijd maken. En dan is de baby er vergeet je bijna gelijk alle pijn en alle onrust en dan is het goed. Maar wat is er aan de hand als je baby niet gelijk goed wil drinken, niet alleen wil liggen in zijn bedje of alleen naast jou wil liggen anders gaat het huilen. En hoe kom je samen uit deze vicieuze situatie.

Als een baby heel veel huilt komt dat geregeld doordat het kindje nog niet helemaal ‘af’ is. Of doordat het net iets teveel voeding krijgt en daardoor een opgezette buik

( vooral bij flesvoeding ). Krijgt je baby borstvoeding dan spuugt het een teveel aan voeding makkelijker weer uit. Of als de borstvoeding niet snel genoeg gaat naar z’n zin, kan de baby zich hierover ook behoorlijk opwinden Maar de meeste huilbaby’s hebben gewoon veel last van de snelle scheiding van hun moeder . Negen maanden lang zat ‘t kind binnen in een vertrouwde buik, een beschermde omgeving en ineens is dat voorbij. Het kind is ontroostbaar. En dat is heel begrijpelijk.

Een oplossing hiervoor is stap voor stap de onthechting begeleiden. Neem veel tijd om de baby dicht tegen je aan te houden. Zing en neurie voor je kind. Probeer drukte om je heen te vermijden. Onspan jezelf want je kind voelt ook jouw stemming.

Laat je als moeder ook verwennen en verzorgen, want dan pas kun jij er echt zijn voor je kind

Misschien wordt je baby ook rustiger van inbakeren, wat extra moedermelk drinken. Soms is een middeltje om baby’s ogen en neus te spoelen (afgekoeld gekookt water ) nodig, soms een paar druppels Flexmix 5 of energiemix Urogen in een huidplooi om de vertering van melk te begeleiden.
Kom je er niet uit, laat dan je baby doormeten. Vaak is één bezoek voldoende en kinderen reageren snel op de druppels.

 

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!