0343 - 53 24 05

Infectieziekten

In je leven maak je behoorlijk wat infectieziekten door, ze horen bij het leven. Door deze virussen worden de lichaamscellen strijdbaar gehouden en de afweer gestimuleerd. Door de bescherming van de moedermelk krijgt het merendeel van de kinderen pas met infecties te maken een week of twee na hun geboorte. Kinderziekten zijn meestal virale stoffen die een reactie in het lichaam geven. De huid of de zenuwen, of het bindweefsel en de lymfeknopen kunnen hierop reageren. Het systeem wordt hierdoor op de proef gesteld. Op het moment dat er een combinatie van infecten plaatsvindt ontstaan er problemen.

De meeste infectieziekten komen voor in het najaar en het voorjaar. Griep, gordelroos, buikirritaties enzovoort. Als je lichaam hier gevoelig op reageert komt dat vaak doordat je lichaam niet bestand is tegen temperatuurschommelingen of wind. Regelmatig de sauna bezoeken sterkt je lichaam hiertegen.

Bij een infectie ontstaat meestal koorts, bij kinderen hoge koorts, bij ouderen vaak wat lager. En dat laatste is jammer. Koorts is immers een van de eerste verdedigingsmanieren om het virus te bestrijden. Ons insziens kan voorzichtige opwarming van het lichaam in de sauna een extra hulp zijn om het lichaam te helpen het virus te bestrijden. De koorts kan enige tijd aanhouden, 5-6 dagen, en is vaak hoog. Tegenwoordig zijn we vaak voorzichtig en dempen de koorts met paracetamol omdat we bang zijn voor de kans op blijvende restverschijnselen.

Natuurartsen zien juist dat koorts heilzaam is. Maar zie je stuipjes bij kleine kinderen, gebruik dan paracetamol. Bij volwassenen zie je geen stuipen, dus beperk het paracetamolgebruik. Drink wel regelmatig warme tot hete dranken.

Je kunt het lichaam helpen om de griepeffecten zoals moeheid, transpiratie en koorts de baas te worden. Flexmix 7 en Flexmix 4 versnellen het proces, samen met een hoge dosering vitamine C. Om virusinfecties te voorkomen is het belangrijk aandacht te besteden aan je incasseringsvermogen op temperatuurverschillen en plotselinge veranderingen in het weer. Sauna en wisseldouches helpen hierbij, maar ook het gebruik van Mix Weerbaar, samen met sch├╝sslerzout Kalium Phosphoricum. Het verzwakt al te heftige reacties op griep.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!