0343 - 53 24 05

Kankertherapieën

De gangbare kankertherapieën in de geneeskunde zijn chirurgie (het verwijderen van de tumor), bestraling, waarbij je met hoogfrequntie straling de tumorcellen probeert te doden/verbranden, chemotherapie, die voor specifieke tumoren ingezet wordt (hierbij wordt de celgroei van de kankercel maar ook van een groot deel van je gezonde cellen, volledig gestopt. En hormoontherapie, als je een hormoongevoelige tumor zoals prostaat-of borstlier-kanker hebt. Vaak wordt er gebruik gemaakt van al deze therapieën.

De effectiviteit van deze technieken is de afgelopen jaren heel erg toegenomen. Maar er zijn ook ernstige bijwerkingen, die niet altijd makkelijk te dragen zijn. Niet alle kankers leiden meer tot de dood. Echter, doordat er geen oorzaak/gevolg relatie is, kun je geen goede prognose maken.

In de Complementaire Geneeskunde worden allerlei middelen geadviseerd naast de bestaande therapieën, Laetrine bij prostaatkanker, Ellagizuur bij alvleesklierkanker, Lijnzaadolie en Krillolie bij dikke darmtumoren, Iscador bij allerlei kankervormen.

Een behandeling zonder chirurgie, bestraling of chemo raden we af. Je kunt echter wel bijvoorbeeld acupunctuur inzetten om verschillende bijwerkingen af te zwakken, enzymtherapie om te zorgen dat je trek in eten blijft houden, het activeren van de nieren en blaas (die voor de afvoer zorgen van alle stukgemaakte cellen) met behulp van Urogen, en zorgen dat je optimaal sterk blijft waardoor je de conventionele therapieën beter aankunt. Triticum en/of Mix 5 gebruiken we om het controlesysteem van je lichaam optimaal te houden. De primaire therapie van de allopatische geneeskunde is gericht op het product, de kanker. De ontstaansvorm kent men niet en daar is de meettechniek die wij in onze praktijk hanteren wel bruikbaar. Je vindt daardoor de echte oorzaak van de kanker, en het gevolg ervan, en we kunnen vervolgens gerichte ondersteuning bieden, naast de conventionele technieken.

 

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!