0343 - 53 24 05

Kurkuma – ontstekingsremmend

Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Curcumine (Kurkuma of Geelwortel) een veilige en effectieve behandeling is voor een aantal chronische aandoeningen, en beschikt over ontstekingswerende eigenschappen. Kurkuma is vooral geschikt om ontstekingsreacties in gewrichten tegen te gaan en het langzaam afbrokkelen van kraakbeen (door overbelasting of ouderdom) te vertragen of te voorkomen. Ook kan Kurkuma preventief gebruikt worden door alle mensen die hun gewrichten zwaar moeten belasten, denk aan sporters, mensen die lang rechtop moeten staan, mensen die per dag veel herhaalde bewegingen moeten maken, senioren die gewrichtschade door ouderdom willen beperken, en mensen in een rolstoel die bepaalde spier- en gewrichtsgroepen overbelasten.

De werking van Kurkuma is te vergelijken met de klassieke pijnstillers, maar Kurkuma is veiliger omdat ook na lang gebruik geen maag- en darmklachten ontstaan.

Kurkuma is goed te verdragen, er zijn geen neveneffecten bekend. Het wordt wel ontraden aan mensen die zware medicatie gebruiken en aan zwangere vrouwen of moeders die hun baby borstvoeding geven.

 

Ook lijkt Kurkuma veelbelovend bij het voorkomen en behandelen van slokdarmkanker. Dit is een aandoening die steeds meer voorkomt en een slechte prognose heeft. In een onderzoek in het laboratorium bleek Curcumine binnen 24 uur kankercellen te lijf te gaan. Andere studies tonen aan dat Kurkuma ook werkt tegen andere soorten kankercellen, zoals die van de borst, pancreas, maag en darm.

 

Curcumine kan ook helpen bij maagdarmklachten zoals maagzuurbranden, Helicobacter pylori infectie, maagzweer, prikkelbare darmsyndroom, ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Ook gezwollen gewrichten en ochtendstijfheid door arteritis bleek in een klinisch vooronderzoek effectief te verbeteren bij gebruik van 1 capsule Curcumine per dag.
Curcumine kan ook werkzaam zijn tegen oedeem, alvleesklierontsteking, oogproblemen en zelfs obesitas en diabetes type 2. Het feit dat Curcumine ook anti oxidante en antimicrobiële eigenschappen heeft kan de veelbelovende effecten bij een breed scala aan ziekten verklaren.
Turmeric curcumine 10.000 mg, 60 tabl. € 27,50

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!