0343 - 53 24 05

Littekens

Onze hersenen hebben allerlei voelsprieten naar alle orgaanstructuren en proberen op die manier de controle erover te behouden. Als je je prikt bijvoorbeeld, reageert een lokale zenuw met vaatvernauwing, er gaat snel een signaal naar je hersenen en algemene processen zoals de aanmaak van ontstekingscellen, extra bloed, harder pompen van het hart, worden geactiveerd.

Als je geopereerd wordt, of je snijdt je, snijd je eigenlijk de voelsprieten door, maar misschien ook die kanaaltjes waardoor de extra cellen getransporteerd worden. De reactie is hierdoor vertraagd of er wordt zelfs helemaal niets meer geregistreerd. Resten van ontstekingen en kneuzingen maken ook dat orgaanstructuren niet meer optimaal reageren.

In de acupunctuur wordt dit gezien als het doorsnijden van meridiaanbanen waardoor die mens niet meer optimaal kan reageren. In het algemeen geldt dat doordat er verwarring ontstaat, er lokaal een ophoping plaats kan vinden van cellen. Deze zwelling zit ook andere processen in de weg. Je kunt door de zwelling hoofdpijn opbouwen, er kan zwelling ontstaan in de handen, wat uiteindelijk functieverlies van de handen kan opleveren.

Vroeger gaf men infecties de schuld van het ontstaan van reuma. Bij kinderen die herhaaldelijke keelklachten hadden, kon acute reuma ontstaan, na hevige koorts met keelklachten. Daarom begon men met preventief de keelamandelen te verwijderen. Met de komst van antibiotica werd dit steeds minder noodzakelijk. Alleen geeft de verwijderde amandel wel een littekenreactie en duidt dit in de acupunctuur op een verstoord nierkanaal. Een gevoelige keel, kropgevoel in de keel, onrust, snel verkouden, moeheid kunnen dan het gevolg zijn.

Ook niet onderkende buikklachten kunnen aanleiding zijn voor langdurige klachtenreeksen.

Met de komst van de neuraaltherapie zie je opzienbarend herstel ontstaan. Door lokaal in het litteken een beetje procaïne/lidocaïne te spuiten verander je de lokale samenstelling van ionen. Alles stroomt weer en je voelt je energie terugkomen. Door dit bij lokale restontstekingen en littekens te doen, zorg je er uiteindelijk voor dat je hersenen weer contact leggen met die afgelegen gebieden. De controle is hersteld. De lokale energiestromen kunnen onbelemmerd hun natuurlijke weg volgen.

Door dit proces van inspuiting een paar keer te herhalen zorg je voor een blijvend effect. Gebruik daarbij Silicea of Kalium Sulfuricum in combinatie met Vitamine B&C.

Vaak wordt de vraag gesteld of het verstandig is de keelamandelen te opereren als je kind teveel snurkt of last heeft van terugkerende oorklachten. Als er sprake is van een niet-verbeterde ontsteking van de amandel zelf, dan moet de amandel verwijderd worden. Het keelgebied bij kleine kinderen is nog volop in ontwikkeling. Alles groeit, wordt groter. Kinderen moeten slikken en ademen en dat alles liefst zonder problemen. Ze krijgen tanden en kiezen en ook die processen trekken aan de keelstreek. Alle kinderen krijgen melkproducten en de vetfractie daarin geeft soms een verkeerde prikkeling op het keelweefsel.

Preventieve aanpak: gebruik geen gehomogeniseerde melk, vermijdt zoetigheid. Gebruik voor de uitrijping van de tanden Energiemix Pentastar en tegen de pijn bij het doorkomen van tanden en kiezen Dentinox.

Als de keelamandelen verwijderd zijn en de klachten blijven aanhouden, kom dan langs voor een onderzoek. Wacht hier niet te lang mee want litteken tractie kan aanleiding geven tot allerlei klachten zoals astma, heesheid, slikklachten en angsten.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!