0343 - 53 24 05

Mazelen inenting

Inentingen worden nu al vele jaren ingezet bij kinderen. Want sommige kinderziekten lijken onschuldig, toch kunnen ze ernstige gevolgen hebben, zoals verlamming. Men ent tegen o.a. de bof om onvruchtbaarheid  (bij jongetjes) te voorkomen, bij mazelen om geen hersenvliesontstekings-reactie te krijgen, en bijvoorbeeld tegen rode hond om geen onvruchtbaarheid bij meisjes te laten ontstaan. Of vaccineren bepaalde aandoeningen of reacties in het lichaam provoceert, daar zijn de meningen verdeeld over. Standpunten van de inspecteur van Volksgezondheid, van ouders en van natuurartsen lopen uiteen.

Feit is wel dat een vaccinatie iets doet in het lichaam van een kind. De manier van vaccineren en de stoffen die er in het vaccin gebruikt worden hebben invloed op het reactievermogen van je kind en daardoor op diens gezondheid.
Niet ieder kinderlichaam kan dit aan. Als je kind al ziek is, bijvoorbeeld grieperig of verkouden, dan is het wellicht beter om een vaccinatie wat uit te stellen, zodat je je kind de gelegenheid geeft in optimale conditie te zijn voordat het de vaccinatie te verwerken krijgt.

Om je kind te helpen kun je in periodes dat er verkoudheid of griep heerst en ook na elke
vaccinatie Mix Weerbaar geven, en wat extra vitamine C.
Daarmee help je je kind de gevolgen van de vaccinatie op te vangen. En mocht je kindje toch
ziek worden, dan kan de aandoening hierdoor sneller verlopen.
 

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!