Perifere neuropathie
Geen gevoel meer hebben in je armen en je benen, zo omschrijf je het begrip neuropathie. De zenuwen die verantwoordelijk zijn voor het voelen van dit signaal en het transport ervan, werken niet naar behoren. De gevoelssensor, de zenuw, de intrede in het ruggemerg, de registratie, de reactie via de hersenen, via het ruggemerg, via de uittredeplaats in de rug, via een zenuwstreng naar voet en hand, ergens is er iets mis.
Bij onderzoek blijkt vaak dat het groffe gevoel nog wel functioneert, maar de fije gevoelszenuw niet goed functioneert. Hierdoor is het corrigeren van bewegingen met de houdingsspieren verkrampt. Je gaat dan houterig lopen en wordt onzeker.
Bij mensen met systeemziekten als suikerziekte, cholesterolverhoging, maar ook bij ouderdom zie je dit verschijnsel sneller ontstaan. Ook komt deze aandoening voor bij mensen die voor hun ziekte een aantal middelen gebruiken die vallen onder de beïnvloeding van het autonome zenuwstelstel, zoals anti astmatica, en medicatie om urine vast te houden, maar ook bloeddrukremmers die rechtstreeks het hart beïnvloeden.
Vaak blijkt bij deze mensen al langer sprake te zijn van een aantal klachten, met meestal als resultaat dat de ademhaling beperkt is. De hoeveelheid lucht is te beperkt, waardoor het hart sneller gaat kloppen. Hartonrust en adembenauwdheid liggen dan op de loer. Als je vervolgens medicatie krijgt die de te korte ademhaling beïnvloedt, weet het autonome stelstel als gevolg hiervan vaak helemaal niet meer wat het moet.
De kouwelijkheid die ontstaat door de verkrampte bloedvaten die het gevolg zijn van een verhoogde hartslag zal op den duur neuropathie kunnen geven.
Natuurlijk zijn er ook oplossingen voor dit probleem. Wandelen en goed doorademen. Gebruik Longreiniging in combinatie met Energiemix Bloedcirculatie, wat de algehele doorbloeding en doorluchting bevordert. Nog beter is een algeheel onderzoek laten doen, om de oorzaken van de neuropathie te achterhalen. Hierdoor kunnen we gerichte oplossingen aanbieden.