0343 - 53 24 05

Preventie van kanker

 Er zijn aanwijzingen dat een verstoorde suikerbalans een grote invloed heeft op het ontstaan van kanker. Suikerziekte en vetzucht lijkt hiervan een voorbode te zijn. Voeding met een hoog suikergehalte (hoge glycemische index) zou dan ook vermeden moeten worden. Hier vallen ook aardappelen en wit meel onder. Gebruik ook liever geen rood vlees. Dit bevat tamelijk veel stoffen die je lichaam niet optimaal kan verwerken, zoals de vetten erin, om maar niet te spreken van de restproducten als antibiotica en hormonen. Eet veel vette vis, dit bevat veel omega 6 en ‘goede’ vetten als ‘smeermiddel’ voor je lichaam en je hersenen. Gebruik liever geen melk en yoghurt, sojaproducten kunnen wel.
Beweeg iedere dag een half uur en rook niet. Als je af wilt vallen, spreidt het gewichtsverlies dan uit over negen tot twaalf maanden minimaal, omdat te snel afvallen maakt dat toxines vanuit het vet de bloedbaan in geloosd worden.
Drink 1-2 glazen wijn per dag, en in totaal minimaal 2 liter vocht, bestaande uit groene thee en water.

En geniet van je leven, dat geeft ontspanning en dat helpt je lichaam zichzelf in evenwicht te houden.

 

Voedingssupplementen die je elke ochtend zou kunnen nemen:
Vitamine B complex, (speelt in op het metabolisme),

Selenium (activeert het lichaamseigen anti oxidantensysteem),

en vitamine D (vult veelvoorkomende suboptimale tekorten aan).

 

Verder bevatten groenten, fruit, noten paddestoelen, vette vis en
peulvruchten duizenden andere stoffen die zich niet in voedingssupplementen bevinden en die een belangrijke invloed op onze gezondheid hebben.

Wil je meer weten over voeding en gezondheid, lees dan het boek De Voedselzandloper van dr. Kris Verburgh. Lees ook onze folder met 10 tips tegen kanker.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!