0343 - 53 24 05

Suikerziekte

 Suikerziekte • 2

Een onjuiste reactie van het lichaam op suiker in het bloed heet suikerziekte. De eerste symptomen zijn vaak veel drinken en veel plassen, ook s’nachts. Hoe ontstaat dit nu? De alvleesklier voert zijn sappen af via allerlei kanaaltjes die uitmonden in de darm. Diezelfde weg wordt gebruikt door de lever en galblaas. Als er nu door een vernauwing, steen of zwelling een blokkade ontstaat aan de galweg, kan de alvleesklier stuk gaan.
Het is erg belangrijk om een vernauwing van de galwegen te voorkomen om geen kans te krijgen op de ontwikkeling van suikerziekte.

Elke vorm van spanning, emotie en veranderingen zijn een mogelijkheid voor stress, die op zijn beurt voor onrust kan zorgen doordat de stress-adrenaline de werking van de insuline vertraagt.

Om je incasseringsvermogen te versterken kun je gaan mediteren, maar ook middelen gebruiken die de urinewegen en de galwegen doen ontspannen kan een hulp zijn.

Denk hierbij aan Energiemix Urogen en Flexmix 5, gecombineerd met Triticum. Slik hiervan indien nodig 3x daags 10 druppels van iedere mix.

Als de alvleesklier niet meer goed functioneert wil je natuurlijk dat de allopatische medicatie niet veel schade aan het lichaam geeft, en je wilt niet teveel medicatie hoeven te gebruiken. Een mogelijke natuurlijke aanpak is dan je gewicht verlagen, meer gaan sporten, en dan vooral duursporten. Ga geen crash diёten doen. Deze kunnen door hun stressreactie op het lichaam provocaties aan de alvleesklier geven., met nare gevolgen.

Combineer Flexmix 5 met Flexmix 3 en een hulpmiddel voor wat op dat moment provocerend werkt. Gebruik b.v. bij gebitsonrust extra Mix Pentastar, bij emotionele druk Energiemix Psyche, of bij verterings-moeilijkheden Energiemix Vertering. En bij een hoge ademhaling Energiemix Ademhaling.

De moeheid in een orgaanreactie geeft stress en verlaagt de werking van de geproduceerde insuline. Elke vorm van stuwing zou eigenlijk door een CT-scan bekeken moeten worden. Maar ook zorgen dat je basisvertering gezond is, is zinvol. Hierdoor provoceer je niet te veel.

Australische onderzoekers ontdekten in een onderzoek waarbij men gedurende vijf jaar meer dan 5200 mensen volgden dat onder hen die bij aanvang een heel laag vitamine D gehalte hadden, twee maal zoveel diabetes ontstond als bij wie dat gehalte normaal was.

Er wordt inmiddels veel onderzoek gedaan naar de ‘zonlichtvitamine’ Vitamine D is bij de meesten bekend vanwege de opbouw en instandhouding van gezonde botten. Tegenwoordig richt het onderzoek zich op andere gunstige eigenschappen, uiteenlopend van het voorkómen van kanker tot het tegengaan van hartziekte. Het lijkt erop dat aan dat lijstje nog een ziekte kan worden toegevoegd: diabetes. Uit de onderzoeken komt dus naar voren dat wie het hoogste bloedgehalte vitamine D heeft minder kans heeft op diabetes en omgekeerd.
Vitamine D bronnen zijn zonlicht (maar het lichaam produceert in Nederland alleen in de maanden mei, juni, juli en augustus voldoende vitamine D. De huid hoeft dan per dag maar 10-15 minuten aan het zonlicht blootgesteld worden) en supplementen of voedingsmiddelen als melk, yoghurt, eieren en vette vis.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!