Urineweginfecties
Urineweginfecties zie je het meest bij vrouwen. Doordat de vagina en de plasbuis zo dicht bij elkaar zitten ontstaat er sneller onrust in het weefsel waaruit zich vervolgens een infectie kan ontwikkelen.
Doordat de plasbuis kort is, is de kans op blaasontsteking nog groter. Als bij mannen een blaasontsteking ontstaat dient er direct een uroloog geconsulteerd te worden. Ook het uitvoeren van een prostaat- en een darmonderzoek is in dit geval noodzakelijk.
Urineweginfecties worden ingedeeld in lage en hoge urineweginfecties.
Lagere infecties, van plasbuis en blaas, ontdek je door pijn tijdens of na het plassen en als er na een kweek bacteriën aangetoond kunnen worden. Dit komt vaak door een uitplasprobleem. Bij vrouwen met onrust in de bekkenbodemspieren, te strak gehecht na een knip, een verzakking van de baarmoeder, van de blaaswand of van de darmwand speelt dit vaak een belangrijke rol. Maar ook jezelf niet de tijd gunnen om rustig naar de wc te gaan om goed uit te plassen kan hierbij een factor van belang zijn.
Ontspanning in je bekken en het versterken en ontspannen van de onderrugspieren is een hulp bij het voorkomen van blaasproblemen.
Hogere urineweginfecties, in urinebuis/urether en nieren, ontstaan als de lagere infecties niet goed en snel genoeg zijn behandeld. Hierbij zie je hoge koorts, hevige pijn in de zij, bewegingsdrang en misselijkheid als symptomen. Als restprobleem kan hierna steenvorming in nier en urinebuis optreden. Op dat moment kan de urine niet goed wegkomen en dan kan er naast bovenstaande klachten ook hoge bloeddruk ontstaan. Opvallend vaak voelen mensen met deze klachten zich opgejaagd en gaan zich nauwkeurig en precies gedragen.
Energiemix Urogen, soms gecombineerd met Energiemix Psyche kan hierbij ingezet worden. Maar ook gebruiken we Energiemix Vertering, gecombineerd met spier- en peesoefeningen. Is er een bacterie in het spel dan wordt antibioticum gegeven. Gebruik daarnaast extra vitamine C en Brooddrank, warme voetbaden en een kruik in de rug.