0343 - 53 24 05

Urineweginfecties

Bij mannen en bij vrouwen kunnen infecties aan de urinewegen voorkomen, maar door de anatomische situatie zie je ze vaker bij vrouwen . De anus en de vagina en het plasgat zitten op een te korte afstand, dus het een infecteert makkelijk het ander. Goede hygiëne helpt, gebruik het wc papier van voren naar achteren. Niet teveel afsluitende kleding dragen en niet altijd vochtig toiletpapier gebruiken. Pas ook op met inlegkruisjes die doordrenkt zijn met substanties. Deze hebben geen positief effect op het vaginale milieu.

Ook de verkramping in de bekkenbodem door rugklachten of een verzakking, door een blessure van het bovenbeen, door veranderingen in het S.I gewricht, of een hernia op LWK5 en SWK1, door de verandering in de hormoonbalans (pilgebruik of overgang), door het gebruik van een spiraalje, of darmklachten kunnen allemaal op zich een urinewegirritatie/infectie veroorzaken. Meestal zijn er bij een infectie twee van deze oorzaken aanwezig. Je hebt bijvoorbeeld onrust in je darmen en een blaasontsteking. Of je hebt rugklachten en een blaasontsteking. Bij oudere mannen zie je dat die blaasonrust wel vaker voor gaat komen. Als zij dan bijvoorbeeld een rugklacht ontwikkelen en daarbij prostaatonrust, kan dat uiteindelijk een blaasontsteking opleveren. Soms ook ontstaat dit beeld door te weinig beweging te nemen.

 

Heb je een blaasontsteking ga dan naar de huisarts of laat je onderzoeken en behandelen in onze praktijk. Wacht niet af. Preventief kun je elke dag extra vitamine C innemen, extra cranberrysap gaan drinken. Genoeg drinken helpt altijd preventief, maar het helpt niet meer als je echt een blaasontsteking hebt.

Acupunctuur kan succesvol zijn bij blaasontsteking. Wij merken ook goede resultaten met Energiemix Urogen, zeker als het samen met Flexmix 5 ingenomen wordt. Maar laat altijd eerst onderzoek doen voordat je aan een behandeling begint.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!